Вторник, 30 Април 2024, 12:09

"Защитен" свидетел 8 месеца се крие в землянка

11 Септември 2013, 20:41
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2612 0


Свидетел по едно от знаковите дела на прокуратурата срещу Йоско Безденски и групата му от 8 месеца живее в землянка в гората и не смее да се прибере вкъщи. Страх го е за живота му. “Ще ме отвлекат и ще ме затрият без никой да разбере”, казва пред в-к “24 часа” Ивайло Тодоров Близнака.Той е бил заплашен със смърт не къде да е, а пред свидетели в спецсъда – пред прокурор, съдия, адвокати и подсъдими. Причината е, че той се съгласил да съдейства на правосъдието и да свидетелства за заговор за убийството на Йоско Безденски. Закана за убийство била отправена и към сина на Йоско - Иван, който е подсъдим заедно с баща си и още 8 души по дело срещу група за разпространение на дрога. По това дело Йоско бе издирван от Интерпол. Задържаха го към края на януари в Солун.
Близнака разказал за поръчка за убийство на Йосиф Йосифов, известен с прякорите Йоско Костинбродски и Йоско Безденски, за кражби и за постановка срещу Пламен Пуйката.
Близнака бил принуден 8 месеца да се крие в гората. Наскоро от МВР му назначили 24-часова денонощна лична охрана. Мъжът не смее да се прибере вкъщи, защото се притеснява за сигурността на близките си. Докато го разпитвали в съда, брат му бил нападнат в Своге - за трети пореден път.
Отскоро Близнака е при приятел. Ходи без телефон, за да не го проследят. Близнака хванал гората, след като се дръпнал от боса, за когото работел в Своге и околностите. До разрива се стигнало миналата зима, когато отказал да извади трупа на майката на Любо Къдравия от гробницата й. Гаврата с трупа и кражбата на злато, заровено с него, била замислена за отмъщение на Къдравия. 
Близнака казва, че е разпитван поне 10 пъти в полицията, ГДБОП и съда. В повечето случаи институциите действали мудно. Утре той отново ще застане пред спецсъда, където ще свидетелства за поръчката за убийство на Йоско.

сн. Радостин Найденов

Източник: в-к "24 'часа"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete