Петък, 29 Март 2024, 10:40

Защо косата ни спира да расте?

12 Януари 2022, 10:54
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1410


Сигурно ви се е случвало да гледате замечтано някоя красива девойка с прекрасна дълга коса, която изглежда повече от вълшебно. Вероятно си задавате въпроса защо и вие нямате такава. Факт е, че генетичната обремененост е една от основните причини да изглеждаме по начина, по който се виждаме в огледалото. Но нека бъдем максимално обективни и да не забравяме, че ние също носим отговорност за това. Или казано с други думи – какво правим, че косата ни спира да расте?
Кои са причините за прекратяването на растежа на косата ни?

Забелязвали ли сте, че косата ви достига до една определена дължина и сякаш след това отказва да продължи да расте. Причината за това обикновено се крие в грижата ни към нея. Често я неглижираме, а не бива да забравяме, че всъщност косата ни оставя най-сериозен отпечатък в човека срещу нас. Защо се случва всичко това? Най-честите причини са нередовно подстригване, което води до нацъфтели и изгорели краища. Също така употребата на много силни препарати като шампоани, балсами и маски могат да увредят скалпа и да прекратят растежа на косата. Не бива да забравяме също и прекомерната употреба на топлинни уреди като сешоари, маши и преси, които също биха навредили на косата ви. За да си върнем ефективния растеж на косата, трябва да приемем един нормален начин на живот, лишен от вече изброените фактори, но и добавяйки някои основни стъпки в грижата ни. Само така ще можем да се радваме на дълга, здрава и прекрасна коса.

Как да направим косата си по-здрава с една стъпка?
Ако страдате от косопад, то вероятно има някаква точно определена причина за това. Разбира се, редно е да лекувате именно това, вместо да се борите да възвърнете нормалния изглед на косата си. Различните видове косопад се поддават и на различни видове лечение. Ето защо е необходима предварителна консултация със специалист. Когато става въпрос за иновативно решение на този проблем, обаче, ние можем лесно и бързо да го назовем. Популярната трансплантация на коса е един от последните актуални начини за справяне с косопада, който мъчи милиона хора по цял свят. Процедурата не е подходяща за всички. Ето защо е редно да се запознаете предварително с нея – какво представлява и какви могат да са евентуалните усложнения.

Косата ни спира да расте тогава, когато не полагаме достатъчно ефективни грижи за нея. Ето защо тя трябва да бъде приоритет за външния ни вид всеки ден!



Източник: Shutterstock.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete