Сряда, 1 Май 2024, 23:05

Здравата защита на Билбао отказа Лукойл през второто полувреме

21 Ноември 2012, 19:58
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2181 1


Испанците продължават да са непобедени, нанесоха втора загуба на „студентите”.
 
Лукойл Академик загуби от Билбао с 64-85 в третия си мач от груповата фаза на Еврокъп. Българският шампион посрещна фаворита в група В на надпреварата в „Арена Самоков” и въпреки че изигра силно първо полувреме, защитата на гостите през второто реши срещата. В крайна сметка по-класният отбор записа третата си победа и продължава да е без загуба в групата, а Лукойл Академик има победа и две загуби, но все още има шансове за продължаване във втората фаза. Двата отбора ще се срещнат отново точно след седмица, а домакин ще бъде Билбао.
 
Специални гости на президента на Лукойл Валентин Златев бяха старши-треньорът на националния отбор по футбол Любослав Пенев и заместник-министрите на физическото възпитание и спорта Иван Ценов и Лазар Каменов.
 
Мачът започна с две поредни тройки за Билбао на Алекс Мумбру и Аксел Ервел. „Студентите” отвърнаха с няколко успешни атаки и намалиха разликата само на точка след два поредни коша на Дарил Уоткинс. В средата на първата част отборът поведе с 15-10, след като почти моментално се отърси от напрежението от първите две минути на мача. Серията на „студентите” бе прекъсната при 10-0, но малката преднина се запази. След размяна на кошове до края на периода се стигна до 25-23 в полза на Лукойл Академик.
 
Лукойл Академик успя да запази преднината си в началото на втората четвърт, като успеваемостта на тима падна в сравнение с първата част, но и съперникът често грешеше в нападение. След няколко пропуска в нападение на домакините, резултатът бе изравнен при 30-30 пет минути преди почивката. Равностойната игра продължи и в следващите минути, а разликата до момента не бе надвишила 5 точки в полза на който и да е от двата отбора.  В крайна сметка Билбао поведе с точка на почивката - 43-42.
 
Гостите започнаха второто полувреме подобно на първото – с много високо темпо и след три успешни атаки поведоха с 50-42. Цели три минути след началото на третата част Девин Грийн вкара първия кош за отбора. Разликата от 8 точки се запази, а три минути преди края на частта за първи път в срещата стана двуцифрена. Мачът малко по малко се изплъзваше на Лукойл Академик, като проблемите на отбора се увеличаваха с всяка минута. След 30 минути испанците вече водеха с 13 точки - 64-51.
 
В началото на последните 10 минути разликата премина и границата от 20 точки, а всичко в него вече беше решено. Силната защита на гостите ограничи максимално нападението на Лукойл и така българският тим завърши с общо 22 точки през цялото второ полувреме.
 
Отборите овладяха равен брой борби, но голямата разлика дойде от процента за стрелба – 62% на Билбао срещу 48% на Лукойл за две и 33% срещу 22% за три точки. Гостите отнеха с 6 точки повече, а „студентите” извършиха 11 грешки, докато испанците – само 11.
 
Ламонт Хамилтън вкара 19 точки и овладя 8 борби за победителите, 15 добави Костас Василиадис, а с 13 завърши Алекс Мумбру.
 
За Лукойл с дабъл дабъл от 13 точки и 11 борби завърши Девин Грийн, 11 вкара Мохамед Абукар, а 10 – Дарил Уоткинс.

видео: gong.bg


Източник: bgbasket.com

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (204)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete