Понеделник, 29 Април 2024, 08:56

Женският национален отбор победи Германия като домакин в Правец

12 Юли 2012, 08:16
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2398 0


Националният отбор по баскетбол на България за жени записа първа победа в група D от евроквалификациите.
 
 Отборът ни победи Германия като домакин в Правец с резултат 67:60. Така черната серия от 6 поредни загуби бе прекъсната кръг преди края. Последната среща на националките ни като гост на Румъния е на 14-и юли (събота).
 
 Най-резултатна за победителките бе Радослава Бъчварова, завършила с 19 точки и 5 борби. 15 вкара Даниела Петева, а с дабъл дабъл от 12 плюс 10 борби се отчете Вера Перостийска.
 
 За Германия Рони Бер бе над всички с 22 точки, към които добави 11 борби за дабъл дабъл. А 11 точки и 6 овладени топки пък завърши Ане Брайтрайнер.
 
 Изключително равностойно начало на срещата даде заявка, че тя ще е много интересна през цялата си продължителност и това се случи. След смени на водачеството през първата част се стигна до 18:12 в полза на Германия. Малката разлика се запази до средата на втората част, но с добра серия България успя да я стопи и да обърне резултата. До края на полувремето играта вървеше кош за кош, а след него националките ни изоставаха само с 2 точки – 35:37.
 
 Германките успяха да запазят малка преднина след почивката, но домакините бяха плътно зад тях и готови да извършат обрат във всеки един момент. Малко по малко се стигна и до това, като две минути и половина преди края на третата част се стигна до 47:46 в полза на България. След 30 минути на терена таблото показваше 49:46, а България вървеше към първия си успех.
 
 През последните 10 минути националките ни показаха характер и сложиха точка на спора. Те направиха разликата двуцифрена за първи път в срещата при пет минути до края, а с това в голяма степен решиха мача. Германия обаче не се отказа до последната секунда и търсеше обрат, но България не позволи това да се случи. /БГНЕС


Източник: http://shum.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete