Четвъртък, 25 Април 2024, 19:44

Златаровци почетоха 138-та годишнина от рождението на патрона си с Музикално-поетичен спектакъл (ВИДЕО)

17 Февруари 2023, 14:32
(3) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1046 2


С Музикално-поетичен спектакъл "Животът е само любовта" ППМГ "Акад. Проф. Д-р. Асен Златаров" отбеляза 138-та годишнина от рождението на своя патрон Асен Златаров.

Спектакълът се състоя на 16-ти февруари в 17,30 ч. в НЧ "Христо Ботев 1884". Сред официалните гости на тържеството бяха председателят на Общинския съвет д-р Илин Черняшки, секретарят на общината - Стефка Граматикова, директори на учебни заведения, бивши учители и родители.

"Асен Златаров винаги ще остане безсмъртен, защото той ни остави своето богато творчество. Защото е пример за човек с ясна гражданска позиция, безкрайно обичащ България и народа си, обичащ Ботевград и младежта. Големият учен притежава огромна ерудиция и изключителни знания из много области на науката. Затова младежта го уважава, обича и цени щедростта, с която раздава своите знания", каза в словото си директорът на Гимназията - Даниела Колева.

Почетна грамота за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионален опит бе връчена на Радка Гетова - старши учител по Химия и опазване на околната среда.

Гостите на тържеството видяха и авторския филм на Андреа Давидова - "Най-голямата добродетел". В него, чрез някои от най-нежните и вълнуващи произведения на българската и световна любовна лирика и музикално – песенното изкуство, учениците от Гимназията ни потопиха в магията на любовта и ни припомниха какъв е смисълът на най-великото човешко чувство.

Непосредствено преди Музикално-поетичния спектакъл, във фоайето на Читалището бе открита изложбата "Контрасти" на десетокласничкатата от ППМГ - Теса Иванова. Навръх рождения си ден – 16-ти февруари, Теса, която е самороден талант, открива първата си авторска изложба.

Видеоматериал от тържеството, посветено на 138-та годишнина от рождението на Асен Златаров, може да гледате тук:




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: концерт , ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" , Патронен празник

Коментари (2)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete