Четвъртък, 18 Април 2024, 04:45

45 години чества днес Пенсионерски клуб "Детелина" в Ботевград

17 Декември 2018, 14:05
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2421 0


45 години от основаването си чества днес Пенсионерски клуб „Детелина” в Ботевград. По повод юбилея бе организирано празнично тържество, което бе уважено от кмета на общината Иван Гавалюгов и Стефка Граматикова – Секретар на Община Ботевград.

 

Празникът бе открит с приветствие на Георги Георгиев – председател на общинската организация на пенсионерите  „Детелина” в община Ботевград. Той пожела здраве, бодър дух и достойни старини. „На вас и вашите семейства желая да пазите българските традиции, да поддържате вярата и утвърждавате човеколюбието , бъдете богати с добри дела и идеи, с успех да се реализират мечтите ви,нека с трудолюбие, чест и отговорност, бъдете пример за младото поколение”.

 

Своят музикален поздрав към пенсионерите отправиха младите таланти от Мажоретен състав с художествен ръководител Иванка Христова и танцов състав „Орханийче” с художествени ръководители Веселка Божкова и  Цвети Дилова.

Председателят на Пенсионерски клуб „Детелина” Ботевград Мария Илиева изрази благодарност към кмета за финансовата подкрепа и му предостави думата за поздрав.

 

Кметът Иван Гавалюгов пожела на възрастните хора да са живи и здрави. „Прекланям се за всичко , което сте направили за нас вашите деца и внуци,убеден съм , че пред вас има много още активен и ползотворен житейски път, пожелавам ви все така да сте задружни и както сте единни в празнуването, така да сте обединени в делниците и във възпитанието на младото поколение. Знайте,че вие винаги сте били наш пример и вашето поведение е модел за подражание от нас”.  Кметът Гавалюгов посочи, че и млади и стари имат кусури, но важното е да има едно взаимно уважение. Той подчерта, че което и да е общинско ръководство, пенсионерската организация ще продължи да съществува и да развива своя активен живот. „Вие сте нашите майки и бащи, баби и дядовци, и винаги ще имате нашата подкрепа”, добави кметът . Той пожела на пенсионерите още дълги години да са жизнеспособни и жизнерадостни , най-вече да са здрави, заобиколени от най-близките им хора.

 

Председателят Мария Илиева получи поздравления от всички 12 пенсионерски клубове от селата и два клуба от Ботевград, както и от Пeнсионерски клуб-Зверино.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete