Петък, 26 Април 2024, 06:13

Депутатът Емил Димитров подкрепи инициатива на Жоро Софкин

26 Януари 2013, 08:39
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 4381 0


Двукратният олимпийски и двукратен световен шампион по бадминтон Георги Софкин стартира инициатива "Георги Софкин и приятели" за подпомагане на хора с различна степен на инвалидност, но незагубили своето отношение към спорта, въпреки жребия на Съдбата. Идеята е тези хора да получават безплатна възможност за рехабилитация и спорт в различни центрове на България напълно безплатно.

На инициативата вече откликнаха хора непосредствено ангажирани с футболната игра.

Депутатът Емил Димитров, известен фен на ЦСКА и благодетел на Чавдар (Етрополе) освен финансово ще подпомогне инициативата и чрез други спомагателни инициативи. Сериозно вече са сложили рамо Софкин Коко Динев и изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев.

"Левски" и Локомотив (София) вече събраха средства за подпомагане на сърцатия президент на Българска организация "Малки европейци". Само преди ден Жоро имаше среща с играчите на Локомотив в Сандански, които откликнаха без да се замислят.

Георги Софкин подготвя и проект, с който да влезе в Книгата за рекордите на Гинес. Той планира да осъществи преход с джет през Гибралтар или в зоната на Балеарските, Карибските острови или Бискайския залив. Остава единствено да се уточни дали ще трябва да премине определено разстояние или става дума за рекорд за време на каране. Очаква се Софкин да атакува световния рекорд за малки хора след януари 2013 година.

Припомняме, че В края на август 2010 година той измина с джет разстоянието от Свети Влас до Несебър и обратно.

Източник: http://balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete