Петък, 26 Април 2024, 23:13

Две американски специални служби разследват „Биовет“ и бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев

24 Август 2020, 15:54
(5) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 9827 20


DEA и Управлението за специални операции (SOD) разследват „Биовет“, Пеевски и Домусчиев

Две американски специални служби разследват българската компания „Биовет“ и бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев във връзка с наркотрафик в Близкия изток. Това се твърди в сигнал получен на редакционния имейл на Narod.bg, съобщава FROGNEWS.

През 2002 Биовет придоби самостоятелен завод в Ботевград за производство на ензими и ензимни комплекси–за хранителни и индустриални цели.

Писмото е изпратено от анонимната поща guerrillamail.com. FROGNEWS припомня, че точно през същата имейл услуга до медиите бяха изпратени скандалните записи и видео с премиера Бойко Борисов. Които след разследване се оказа истински.
Сега изпращачът дава нова информация, също изключително скандална. Според източника, разследването срещу Домусчиев и Пеевски е стартирало през април месец тази година, като основен акцент в него е незаконната търговия на криминални организации от Източна Европа с каптагон. По-конкретно в случая става дума за престъпна синдикална мрежа за производство и дистрибуция на каптагон за Близкия изток, като в центъра на въпросното разследване на американските служби е подозрението, че чрез тази търговия се финансира тероризъм.

Каптагонът е комбинация от амфетамин и теофилин. Той е създаден през 1961 г. и се приема като по-лека форма на амфетамин. Използва се за лечение на деца със синдром на Хиперкинетичното разтройство с нарушение на вниманието и понякога за депресия. За разлика от амфетамините, каптагонът не повишава кръвното налягане, което означава, че може да се използва и за лечение на хора със сърдечно-съдови заболявания. Това обаче се оказва силно пристрастяващо и през 1986 г. забраняват употребата му в повечето страни. Каптагонът е стимулант, който създава усещане за безмерна сила и еуфория. Също така те държи буден дълго време. 

Един от основните обекти в разследването на американските спецслужби е българската компнаия „Биовет“, за която се твърди, че се контролира и управлява от българските бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев, пише автора на сигнала до Narod.bg

В публичните търговски регистри се вижда обаче, че в Биовет няма пряко участие Дилян Пеевски. Дружеството е акционерно и над 80% от него се държат от компанията Хювефарма АД собственост на братя Домусчиеви.

Любопитен факт е, че американските служби обозначават Делян Пеевски като Person Of Interest (POI).

Според тяхната информация, Пеевски прекарвал значителна част от своето време в Обединените Арабски Емирства, където същият имал жителство и от където управлявал цялата си бизнес мрежа по света.

Американската служба за борба с наркотрафика (DEA), чрез Американското консулство в Дубай, са поискали пълно съдействие и допълнително информация относно бизнес интересите на Делян Пеевски на територията на ОАЕ лично от Дубайският департамент за криминално разследване (CID).

Лицето, което пък персонално се е заело с тази задача, е лично директорът на CID в Дубай, Джамал Джалаф, се твърди в сигнала.

Прикривали ли са Борисов и Гешев разследваните в САЩ олигарси?

Българският премиер Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев са знаели, че Агенцията за борба с наркотрафика (DEA) и Управлението за специални операции (SOD) разследват българската компания „Биовет“ и бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев във връзка с наркотрафик в Близкия изток.

Те са били уведомени от американските власти. Нещо повече, от българската прокуратура и от българските служби е поискано съдействие. Това съобщиха за Фрог нюз дипломатически източници, пожелали анонимност. Според тях българските власти не са отказали съдействие, но реално не са направили нищо. При това положение би могло да възникне съмнение, че някой е заинтересован разследваните да бъдат защитени по някакъв начин.

Според сайта Народ.бг, който публикува изпратена до него информация за акциите на американците, разследването срещу Домусчиев и Пеевски е стартирало през април тази година. 


Както вече споменахме по-горе, един от основните обекти в разследването на американските спецслужби е българската компания „Биовет“, за която се смята, че е контролирана и управлявана от българските бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев.

Логично е да си зададем въпроса: Как така Борисов и Гешев, които се хвалят непрекъснато с големите успехи в борбата с корупцията и организираната престъпност, не са направили нищо да се пресече тази мафиотска структура.

Преди седмица Борисов заяви гордо, че е най-награждаваният българин от чужди служби и държави. За какво? За снимките на чекмеджето с пачките и пищова? За заметения скандал с цигарената контрабанда от Булгартабак или за „усвоения“ 1 милиард от сделката по продажбата на Виваком? Домусчиев е председател на КРИБ – Конфедерация на работодателите и бизнеса и Борисов често се среща с него да обсъжда важни въпроси в областта на икономиката. Лично Борисов преди време откри ложа на частния стадион на Домусчиев в Разград и дори отпусна над 5 млн лева за този ремонт. Сега излиза, че държавата е наливала пари на човек, който има вероятност да се е занимавал с незаконна дейност, от която се финансират терористични организации…

МВР, ДАНС и съответните служби са пряко подчинени на Борисов. Как така те са проспали функционирането на такава мащабна престъпна мрежа?

Къде е бил и главният прокурор Гешев, който всеки ден дава изявления пред камери и микрофони как води пунически войни срещу организираната и битовата престъпност. Как така и той е пропуснал да забележи с какво се занимават Делян Пеевски и Кирил Домусчиев? Да не би да ги е прикривал, заради заслугите на Пеевски да бъде ръкоположен за обвинител №1?

Ако пък цялата тази информация за разследване в САЩ е фалшива новина, защо Борисов, Гешев, Пеевски и Домусчиев мълчат? Защо не излязат да заявят, че няма такова нещо и че бизнесмените са чисти като утринна роса?

Защото ако наистина не съществува такова разследване, Гешев трябва веднага да се самосезира и да потърси източниците на тази ужасна клевета, които да си получат заслуженото за опетняване имената на двама достойни олигарси.

Да отрекат също, че в разследването се е включил и Дубайският департамент за криминално разследване (CID).

Но ако всичко това е вярно? Логичната развръзка тогава би била Борисов и Гешев да подадат оставка, Пеевски да бъде освободен като народен представител, а Домусчиев като председател на КРИБ, пише още Фрог нюз.



Източник: frognews.bg

Коментари (20)

  • Отговори (18) (1)
    1. добавен от: Анонимен 24 Август, 17:40

    Днес беше голяма смрад в Ботевград от Биовет.

    • (3) (3)
      1. добавен от: Анонимен 25 Август, 07:46

      Полицята зема рушвет от там затова ни обгазяват шефа на рпуто ги пази

  • Отговори (20) (9)
    2. добавен от: Анонимен 24 Август, 18:42

    Спите ли прости българи....? Продължавайте да спите....

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (0) (1)
      2. добавен от: Анонимен 27 Август, 02:15

      Пиронче ти ли си

  • Отговори (13) (5)
    3. добавен от: Анонимен 24 Август, 19:00

    Ми прости сме ще спим :D

  • Отговори (17) (1)
    4. добавен от: Анонимен 24 Август, 19:15

    Дайте да затворим това гнусно предприятие.

  • Отговори (11) (0)
    5. добавен от: Анонимен 24 Август, 20:54

    Вчера беше най ужасната смрадлика.

  • Отговори (17) (1)
    6. добавен от: Анонимен 24 Август, 21:30

    А Булсан , кога някой отговорен орган ще се самосезира и провери каква смрад изпускат. Къде е еколога на общината?

  • Отговори (4) (2)
    7. добавен от: Анонимен 24 Август, 22:49

    Най голямата отрова в Ботевград беше СХК подови, фолио, пма, обаче работехме исе радваме че вземаме някакви пари. Но лошото е че останахме много малко който още се движим.

  • Отговори (5) (5)
    8. добавен от: Дочо секирата 25 Август, 00:13

    Къде си Кочкова да те яздя кобилко моя?

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (10) (10)
    9. добавен от: Анонимен 25 Август, 00:19

    Именно Домусчиев и Пеевски ходатайстваха, за да бъде оставен Гавалюгов като кмет.
    Първия с връзките си в ГЕРБ, а втория с влиянието си в съда.

    • (12) (5)
      1. добавен от: Анонимен 25 Август, 00:22

      Сигурно затова в Ботевград.ком няма нищо по темата

    • (6) (0)
      2. добавен от: Анонимен 26 Август, 19:43

      Гавалюгата се е откупил със 7 цифрена сума

  • Отговори (6) (3)
    10. добавен от: Анонимен 25 Август, 11:17

    Когато има сигнал се води разследване. Това не значи, че данните в сигнала са верни. Ние българите сме известни с това, че се топим един друг.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete