Петък, 26 Април 2024, 10:30

Емил Димитров: Не познавам нито Росен Чолов, нито Мишо Бирата!

17 Януари 2013, 12:51
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 4998 5


Ако някой намери в искане за промяна на статут на имот мой подпис и мое участие, да заповяда да разговаряме, отвръща на удара политикът.

Името на депутата от ГЕРБ Емил Димитров беше намесено в актуалния скандал “Дюнигейт”. Маститият бизнесмен беше и основният “заподозрян”, че е “Кумчо Вълчо” от аферата с бардака на Росен Чолов, който е бил обслужван от проститутка, дегизирана като Червената шапчица. 

- Напоследък името ви нашумя около няколко скандала, което може би не ви притеснява чак толкова, защото не ви се случва за пръв път. Надявам се, че нямате нищо против да започнем, ако не с най-големия, то поне с най-пикантния случай. Да ви попитам първо: имате ли “Мерцедес” S класа с две еднакви цифри в регистрацията?
- Много отдавна нямам “Мерцедес” S. Продадох го преди една година и повече.

- Защото, когато излезе информацията за манекенките, работещи при Росен Чолов като проститутки, и това, че депутат от ГЕРБ е бил техен клиент, в интернет се появиха писания, че точно вие сте този депутат. Защото отговаряте на описанието – вие сте депутат от ГЕРБ, ловец и сте имали въпросния “Мерцедес”.
- Поредните глупости! Първо, “Мерцедес”-ът беше с три еднакви цифри, а не с две. И, пак ви казвам, съм го продал преди година и няколко месеца. Свикнал съм да съм дежурният виновен, така че нищо ново под слънцето.

- А самия Росен Чолов познавате ли го по някаква линия?
- Не, не го познавам изобщо. И тогава се пошегувах, че в този спорт аз съм лъвът, а не вълкът. В кръга на шегата беше, разбира се.

- Какви фирми има вашето семейство? Те са основен обект на компромати и заради тях често вадят вашето име.
- От всичките фирми, които са споменавани, съм излязъл още при влизането в парламента. Така че моето семейство не участва в такива фирми.

- “Експрес турс”, “Динамик турс”, “Елеонора транс” – това фирми, в които участва вашата майка ли са?
- “Елеонора транс” е фирма, в която участва моята майка.

- Твърди се, че между два имота на “Експрес турс” в Несебър има един парцел от 2,5 дка, за които има искане да им се промени статутът на ползване – от горски фонд да може да се строи върху тях. По подобие на схемата с дюните. Има ли такова искане за промяна на статута?
- Изглежда не чухте, че при влизането в парламента съм излязъл от всички фирми. Т.е. нито купувам, нито продавам, нито имам искания. И ако някой намери в такова искане мой подпис и мое участие, да заповяда да разговаряме.

- Вие като че ли сте уязвим на обвинения по линия най-вече на имоти...
- Кой казва, че съм уязвим?

- По тази линия ви нападат, така да го кажем. Каква е истината за този фалшив подпис на Бойко Борисов, с който вие сте станали собственик на един имот в кв. “Стрелбище”?
- От цялата тази история потърпевши бяхме ние. И чакаме прокуратурата да излезе с решение за съд на виновните, за да се търсят права.

- Бизнесът с ловния туризъм как върви във вашия регион? Развива ли се?
- Конкретно ли питате, или питате по принцип как върви бизнесът?... Да повторя още един път, че не съм свързан с тия фирми.
По принцип ловният туризъм в цяла държава и в цял свят, откакто започна кризата, той е доста потърпевш. Т.е. всеки се лишава първо от удоволствията, луксовете. Така че и преди не се е печелило от ловен туризъм, а сега съвсем. Ловът навсякъде е на загуба.

- Преди известно време еколози ви създаваха проблеми с развъждането на благороден елен и глухар. Вие тогава ги нарекохте “зелена шайка” и казахте, че те нарочно ви пречат конкретно на вас. Сега как върви?
- Не сте точни. Те попречиха на община Етрополе, а не на Емил Димитров. Разбира се, може би заради Емил Димитров попречиха на община Етрополе, защото това беше общински проект. И тогава казах, и сега го твърдя, че, предполагам, тази атака е вследствие на това, че казах, че ще внеса закон за публичност на средствата на неправителствени организации, които използват европейски и национални средства. И е нормално атаката да е съсредоточена върху мен.

- Появи се информация, че централа за електроенергия от биомаса, построена във ваш имот в Етрополе, изхвърля фенол и бензен, които са канцерогенни. Вярно ли е това?
- Първо, върху мой имот няма централа. Второ, имаше проблеми, да, наистина с тази инсталация. Не знам какво е изхвърлило, просто имаше една миризма. Кметът алармира веднага РИОСВ, другите институции, които отговарят за проблема. Направиха се замервания. Доколкото знам, са в нормите, с изключение на миризмата. И тъй като никой не може да затвори предприятие заради миризма, но пък е неприятно, постарах се да направя връзка със собствениците и ги помолих да спрат работа, докато не си приведат пречиствателната станция в такова състояние, че миризмата да изчезне. Радвам се, че откликнаха и в момента там се работи по пречиствателната станция.

- Т.е. тя ще заработи, когато проблемът бъде отстранен изцяло?
- Да, такова уверение имам.

- Покрай лова сте приближен на много хора. Един от тях е президентът Георги Първанов. Той продължава ли с ловните си подвизи? Вие поддържате ли връзка с него?
- А кой ви каза, че съм приближен?

- В публикации, свързани с вас, излизаха такива твърдения. Затова ви питам.
- Аз познавам много хора и ловувам с много хора, понеже ловувам дълги години. Но никога не съм коментирал с кого ловувам и никога няма да коментирам с кой ловувам.

- Тогава вие решете дали да отговорите на следващия въпрос, свързан с познанството ви с Христо Стоичков и с бурната му реакция срещу министър Цветанов, свързана и с черното тото и с ареста на сина на Гриша Ганчев. Вие чувствате ли се в средата на този конфликт и има ли нужда да балансирате между двамата?
- Никога не съм криел приятелството си, напротив - аз се гордея с приятелството си с Христо Стоичков. А това, което Христо е казал, си е лично негово мнение. И ако някой мисли, че може да влияе на Христо Стоичков какво да каже, значи не познава този човек.

- И още една връзка с вас излезе при един друг скандал. Вярно ли е, че сте вечеряли заедно с Михаил Михов – Мишо Бирата вечерта преди той да почине, в същия хотел?
- Поредните глупости. Не го и познавам, още по-малко да вечерям с него.

- Т.е. не сте имали никакви отношения с него, това са слухове?
- Абсолютно никакви отношения.

- Как ще отговорите на тези твърдения, пак в различни публикации, че след избирането ви за депутат бизнесът, с който преди сте се занимавали – и туристически, и ловен, е тръгнал доста добре, точно заради влизането ви в парламента?
- Напротив! Мисля, че от това пострадаха всички, които са имали някакво отношение към мен.

- Като заместник-председател на Комисията по земеделието и гори какво мислите за искането на хората от Банско, които се борят за вдигането на втори лифт в града, за да се подпомогне местният туризъм?
- Разбира се, че исканията са резонни и справедливи, отговаряйки на екологичните норми. Но не е нормално в цяла Европа, и то в страни, които са съпоставими с нас като територия и население, да има хиляди и хиляди километри писти, а в България да имаме писти по-малко от Унгария, където най-високият връх е висок 400 м. Нали, не е логично... И трябва да ви кажа, че преди години имах разговор с един доста влиятелен австриец и той беше във връзка и с пистите, съоръженията, и със забраната за тютюнопушене. Той каза следното: “Вие защо си мислите, че след като имате море, с което привличате туристи, ние, развитите страни в зимния туризъм, ще ви позволим да имате и развити ски курорти, за да ни конкурирате нас?”. Това може би обяснява някои нелогични прояви на т.нар. зелени организации.

- Какво стои зад това преиграване – прекален идеализъм или някакви други интереси?
- Да ви кажа, там много идеалисти няма. По-скоро, както ви казах, свързано е и с моето искане за публичност на средствата за неправителствени организации и с външни интереси. А тези искания са начин за оказване на натиск.

- Вие сте известен с активната си позиция за отмяна на пълната забрана за тютюнопушене. Работите ли за промяна на закона?
- Аз изразих моята лична позиция. Смятам, че трябва да има равни права за пушачи и непушачи. Какво лошо има в това да има две обособени еднакви помещения за пушачи и непушачи?

Източник: Агенция БЛИЦ

Ключови думи: Емил Димитров

Подобни новини

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Януари, 13:54

    Тази централа ще изяде главите на цялата местна управа , изобщо на целия герб !!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:41

    Мили Кумчо Вълчо,толкова си беден,че ми иде да сложа три постели пред св.Неделя, софийските джамия и синагога, да ти събера милостиня, на теб бедния и гладния! Хайде стига бе с тия лакърдии, разбира се, че не слагаш подпис, ама смее ли някой да ти откаже "да не ти реши проблема"??? Сигурно е,че само ББ ще ни куртулиса от теб и такива като теб, ненаяли се, ненапили се, ненаебали се!!! Само,че на следващите избори...но ти вече си богат, а ние сме преебаните отново пак......

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:42

    как може толкова много да лъже човек .Той лъжата за нищо я няма .Как може на бялото да вика черно и обратно.Доказано е че е нагазил дълбоко в далаверите и редно е да си признае като мъж но с тази мазна физиономия на какво ви прилича .Няма да си признае но най хубавото е че малко време им остана на мафията герб .Иде видовден и тогава ще усетят народната любов .

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:44

    Г-н Димитров е патриот, душа дава, но душата на народа. Този патриот е излязъл от всичките си фирми за да остане на една заплата. Бравос, евала Емо! Достоен от всякъде си. Ти не си участвувал в заменки, твоето име е чисто, но не като момина сълза, а като име на ГЕРБерист. Дано след изборите се сетиш, че си познавал хора като Тиквата и Физкултурника, защото ще има нужда от свидетели

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Януари, 17:13

    Не познаваш нито Чолов ,нито Бирата но може да изпушиш един фас или дебела пура

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete