Петък, 18 Октомври 2019, 06:46

Исторически музей - Ботевград се включва във форума “Европейски дни на наследството” с представянето на книгата на Георги Кушвалиев “Дебили-недраги”

18 Септември, 11:15
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 312 1


Всяка година през септември 50-те държави, подписали Европейската културна конвенция, участват в Европейските дни на наследството - съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. В нея се включват повече от 20 милиона европейски граждани, което прави дните най-голямото и най-споделено културно събитие не само в Европа, но и в света.

В продължение на повече от 25 години Европейските дни на наследството събират хора от всички обществени сфери като голямо семейство с една идея: да опознаят и да ценят наследството си, да почувстват създадените благодарение на него връзки между европейските народи.

Тази година форумът “Европейски дни на наследството”, извежда на преден план развлекателния аспект на културното наследство. Затова и общоевропейските чествания през 2019 г. ще бъдат обединени в темата "Изкуства и развлечение". От уличното шоу до концертната зала, от традиционните театър и музей до модерното кино и цифровото изкуство европейското наследство ще бъде показано на местни, национални и международни сцени за посетители и гости от всички възрасти.

На 19-ти септември – четвъртък, от 18.00 часа, Исторически музей – Ботевград се включва в престижния форум с представянето на книгата на Георги Кушвалиев “Дебили-недраги”, който е първият носител на наградата „Крилатият козел“, учредена в памет на Радой Ралин.

„Дебили-недраги“ е издадена във формата на изгорената преди 50 години „Люти чушки“, а карикатурите на Йовчо Савов са изключително допълнение към епиграмите и „вече трябва да са предизвикали възхищението на двамата предтечи – Радой Ралин и Борис Димовски, които ни следят отгоре.“

Заповядайте!Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Септември, 12:17

    Надявам се ,че всички кандидати за политици, начело с настоящото ръководство на Общината са поканени...Книгата е знаменателна. Моля секретарката/която никога я няма/, да подготви списък с ръководството, за да получат персонален автограф.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (30)

Кой кандидат ще подкрепите за кмет на община Ботевград

Анкета » коментари (30)

Кой кандидат ще подкрепите за кмет на община Ботевград

отговори
Иван Гавалюгов - ПП МИР (510)
70% Complete
Сашко Везенков - ПП ГЕРБ (116)
70% Complete
Веселка Златева - БСП за България (68)
70% Complete
Васил Гергов - ПП Нова алтернатива (18)
70% Complete
Цветан Миньовски - КП Алтернативата на гражданите (29)
70% Complete
Георги Георгиев - МК ДИБО (104)
70% Complete
Иванка Томова - ПП "Атака" (16)
70% Complete