Петък, 26 Април 2024, 15:38

Кирил Добрев и Драгомир Стойнев на среща със социалисти в Правец - (снимки)

19 Октомври 2012, 10:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5046 5


Исторически музей Правец събра вчера на  регионално съвещание социалистите от трите общини Правец, Ботевград и Етрополе. Депутатите Кирил Добрев и Драгомир Стойнев дойдоха, за да поставят старта на подготвителната кампания за парламентарни избори 2013г. В откровен разговор със своите съпартийци и съмишленици те дискутираха политическата обстановка и бъдещата политика на БСП на национално  и местно ниво.
„Трябва да имаме повече политически отговорности занапред от това, което сме успели да дадем досега”. С тези думи - Маргарита Петкова се представи пред аудиторията като новоизбран областен председател на Областния съвет на БСП на Софийска област. Петкова има опит като кмет и заместник-кмет на община Ихтиман 12 години. „Няма време вече да се кичим с титли, а да приемем отговорностите на политическата работа, така че хората да видят, че си вършим работата. Тази зима ще бъде доста тежка и трудна, поради подготовката за парламентарните избори. Ние имаме един некоректен партньор, който ще ползва всякакви средства. Попадаме в битка, в която бихме спечелили само и единствено, ако работим заедно”, заяви областният шеф на БСП пред социалисти.
„Времето работи за нас, защото хората започват да се осъзнават. Като председател на социалната комисия в Парламента доста обикалям в страната и виждам, че бедността на този етап няма как да се преодолее. БСП е единствената партия, която вдигаше доходите на хората. Този бюджет на ГЕРБ, който в момента влиза, е последен бюджет на бездействието”. Това каза депутатът Драгомир Стойнев. По повод приемането на Бюджет 2013 от Народното събрание, той заяви, че БСП ще предложи 310 лв. обещетение, а не 240лв.,  за всяка майка, която се е осигурявала. От 35 на 50 лв. да се увеличат детски надбавки предлага също Стойнев.  „Проблемът с българските семейства е проблем от национална сигурност” каза той. Депутатът посочи, че  от 1991 г. 900 хиляди младежи до 18 години вече не са в страната. По отношение на раждаемостта – 18% са български етнос, 28% турски етнос и 39% ромски етнос. България е на първо място по аборти в Европа. „При нас семейната ценностна система  я няма и е на изчезване, тъй като по-голяма част от българите живеят на семейни начала и при тях вероятността да се разделят е много по-голяма, отколкото, ако са сключили брак. Това трябва да стане приоритет и водеща политика от страна на БСП”, категоричен бе Стойнев. Депутатът очерта още няколко приоритети, които трябва да залегнат в предизборната кампания на партията. Това са 3 100 лв. максимален осигурителен доход, вдигане от 1% на 2 % на фонд „Безработица”, да се вдигне обещетението на деца с трайни увреждания от 189 лв. на 217 лв. По време на срещата Стойнев наблегна на някои факти. По негови думи образованието в момента е под всякаква критика – 22% от българските млади хора нито учат, нито работят. Миналата година пък 10 хил. младежи официално  са си сменили адресната регистрация, но напусналите страната са много повече, тъй като има и такива, които не си сменят адреса. 10 хиляди деца по-малко деца се раждат сега в сравнение с 2007-2008 година.„Пенсионерите трябва да разберат, че тяхното увеличение на пенсиите им е само заради изборите. Ако правителството ги обичаше, то щеше всяка година да ги увеличава. Ние ги вдигахме два пъти в годината. Това е жалка индексация на доходите. Хората трябва да разберат, че трябва да има генерална промяна на пенсионната система”, заяви Стойнев. Той посочи още, че годишната инфлация е 5% , а натрупаната е 20%. "Тази зима хранителните продукти ще се увеличат отново и очакваната инфлация е 3,8%", каза още народният представител.
„Ние понесохме негативите на Царя и Доган”, заяви депутатът Кирил Добрев. „Още Ленин е казал, че масите не искат да живеят по старому и не е тайна , че в 3-тата година на своето управление много правителства се сринаха. Въпросът е дали има политици, които могат по новому? За да се обере негативният вот на предните избори, видяхме как партии правиха сглобки, само  че всички артисти на политическата сцена  ги познаваме. Няма обаче нова личност, която да обере този протестен вот. Джакпотът на всички разочаровани обикновено го поема тази политическа сила, която има най-големи шансове да спечели изборите. От тук идва и нашата организационна задача”. Така Добрев започна своето изложение за виждането си за политическата ситуация в момента. Той очерта 5 основни стълба, по които трябва да работи БСП. Това са образование, здравеопазване, социална политика, МВР и външна политика. „Минималната работна заплата не трябва да се определя като сума, а като процент от разходите, които имат българските граждани. Нужна е цялостна реформа в полицейската система. Трябва да има 4 пъти повече присъствие на полицията в селата и повече квартални инспектори”. Кирил Добрев заяви намерението си да поиска промяна в Закона за горите в две насоки – да се сложи Мораториум върху износа на дървесина и дървата за огрев  да не участват  в производството на биомаса.
В последвалата дискусия взеха участие председателите на Общинските съвети на трите общини и общински съветници, както и специалисти в различни области.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Кирил Добрев , Драгомир Стойнев

Подобни новини

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 15:24

    Абе тия двамата да не си купили къщи в правец, та всеки ден сам там.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 21:01

    Защо са махнати снимките на присъстващите, отегчени до няма и къде с празноната в живота, която като чаша остава не запълнена и която изглежда бездънна.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 17:42

    Тая власт с кръв сте я взели и само с кръв ще я дадете, комуняги!

    То вие затова и сте червени - защото много се оцапахте, докато клахте цвета на нацията на 9 септември 1944 г. и след това.

    Смърт на комунизма (БКП = БСП, ГЕРБ, ДПС, СДС...), свобода на народа!

    :x

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 17:42

    Прекрасно! Огледах фотогалерията.

    Само педалчето Стойнев и тия на последния ред имат бъдеще, а, да - и ботевградските докторки от първия ред.

    Останалите, я се влачили по партийните сбирки още 5-6 години, я не :D

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 07:45

    Хубаво ми става, като гледам неграмотните мижитурки как се дразнят. :twisted:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete