Сряда, 24 Април 2024, 03:30

Над 100 деца се включиха първия е-конкурс, организиран за децата и служителите от група ГЕОТЕХМИН

19 Юни 2020, 11:03
(0) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 985 0


Струва си да си добър – посланието на участниците в конкурса „Силата на доброто“

Струва си да си добър. Доброто е най-голямата сила. То отваря всички врати. Това е посланието, което децата и внуците на служителите от Група ГЕОТЕМИН, участници в конкурса „Силата на доброто“, ни изпратиха. Те смятат, че щастието е в това да се помага на другите и че то носи по-голямо удовлетворение, отколкото ако правим неща само за себе си.

Конкурсът „Силата на доброто“ е първият е-конкурс, организиран за децата и внуците на служителите от Група Геотехмин. Темата за него я подсказа необичайното време, в което живеем – времето на пандемията, свързана с Ковид-19, извънредното положение и социалната изолация. В конкурса се включиха над 100 деца. Той беше в две категории – дигитална и писмена творба, като работите бяха разделени в 3 възрастови групи – от 5 до 10 г., от 11 до 13 г. и от 14 до 18 г. Компетентно и независимо жури присъди общо 36 награди. 18 са за деца на служители от Средногорието и Етрополе, като 12 от тях са за деца и внуци от екипа на „Елаците-Мед“ АД.

„Възхитен съм от този конкурс и от това, което показаха децата – на първо място възпитание и доброта. Впечатлен съм от това, че децата поеха невероятна отговорност. Те поемат отговорност за нас възрастните, да ни защитят от този вирус, който се появи като някакъв змей. Те насочиха добрината си към родителите си, към техните баби и дядовци“, каза членът на журито доц. Цветан Илиев, преподавател по дизайн в Нов български университет и Националната художествена академия. Според него за децата доброто е взаимопомощ. „Щастлив съм, че те са успели да предадат това по невероятен начин в художествените си творби“, допълни доц. Илиев. В доброто те виждат – добронамереност и взаимопомощ.

Сред темите на творбите, освен как да опазим себе си и възрастните хора от корона вируса, бяха застъпени и тези за опазването на природата, да помагаме на другите хора в нужда, на животни в беда и т.н.

„Винаги се замисляйте дали можете да бъдете още по-добри. Дали да се лишите от нещо, от което наистина нямате нужда. Все¬ки може да бъде още по-добър. И го правете, защото това не е сла¬бост, а сила, която някои хора отказват, защото за тях за момента това е по-лесно“, съветва 13-годишният Преслав Василев, който спечели трета награда в категория писмена творба.
9-годишният Валери Младенов, класиран на второ място във възрастова група 5 – 10 г., обобщава: „Поуката е, че само с добро, любящо и чисто сърце може да напра¬вим хората и света, в който живеем, по-добри.“
Наградените творби на всички участници, както и получилите поощрителни награди, са публикувани в специална е-книжка на сайта на Геотехмин ООД – „Силата на доброто“. Отличените на първо, второ и трето място и с поощрителни награди получиха своите награди от организаторите. За всички останали имаше подаръци – ваучери за аудио книги.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete