Сряда, 24 Април 2024, 23:29

Налягането на водата достигна най-ниското си ниво

28 Октомври 2016, 10:23
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4102 55


Налягането по тръбите, подавано от „Напоителни системи” към ВиК „Бебреш”, вчера достигна най-ниското си ниво. Това заяви управителят на водното дружество Цветозар Гаврилов. Най-потърпевши от критичната ситуация са жителите на селата Трудовец и Скравена, в.з. Лозята и част от вилна зона Зелин.
Критично е и нивото на яз. „Бебреш”, който захранва по-големите села в община Ботевград. Тъй като язовирът се стопанисва от „Напоителни системи”, ВиК няма правомощия да упражнява контрол върху неговата дейност.
 
„Ние не можем да влияем на потреблението на язовира по никакъв начин. „Напоителни системи имат включен договор с МВЕЦ „Бебреш”. Доколкото сме запознати, МВЕЦ трябва да функционира до -10м. от преливния ръб на язовира. Започнахме да информираме всички възможни институции още при -6м, т.е. -4м. преди критичните 10 метра. Поради смяна на управителя на „Напоителни системи”  в същия период обаче нямаше кой да издаде заповед за спиране работата на МВЕЦ „Бебреш”. В последствие той бе спрян на 17 юли 2016г., при ниво на язовира -12м., и то на добра воля от тяхна страна”, коментира Цветозар Гаврилов.
 
Проблем с водоснабдяването за битовите абонати в Ботевград няма. Г-н Гаврилов заяви, че приоритетно се работи по възстановяване водоподаването в селата, които основно се захранват от яз. Бебреш. След като ситуацията при тях се нормализира, ще се работи по отстраняване проблема и във вилните зони. Дотогава за жителите на вилните зони ще бъде осигурена водоноска.
 
Към момента се възстановява пълното водоподаване в селата Скравена, Литаково и части от Врачеш.  Цветозар Гаврилов увери, че се работи по отстраняването на проблема в Литаково, където до няколко часа водата ще бъде пусната. Жителите на Скравена вчера също се оплакаха от липсата на вода в чешмите. Проблемът там бе частично решен снощи към 19:00ч., а през нощта вече бе напълно отстранен, увериха от водното дружество.
 
„От много време очаквахме това да се случи, тъй като проблемът е от години, не от сега. Призовавам гражданите за търпение, тъй като всяка една настройка, завъртане и регулиране на кран изисква време и отнема по няколко часа”, добави г-н Гаврилов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (55)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 10:40

    А общинското управление тепърва ще достига най-ниското си ниво

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 10:44

    А как стои въпроса с водоподаването към Правец?????????????????????????

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 10:46

    Г-н Гаврилов, в Трудовец няма вода от 4-5 дни!!! Какво правите за това хората да имат вода? Оправдания! Напоителни системи! За какво са Ви назначили на този пост! За какво е този т.н. кмет на Трудовец? Да вози вишки, строителни материали и по цял ден да работи на къщата на дъщеря си!? За, какво сте на тези постове - само да се оправдавате и лъжете хората!? Няма ли, кои да Ви потърси сметка!? Г-н Гавалюгов обърнете сериозно внимание на тези хора и на проблемите в общината! Безнаказаният кмет на Трудовец докога ще си "вее перото"!? Докога ще се сили с кака си Цецка Цачева? Вижте, какви коли карате и, какви тулупи сте назначили във ВИК!?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 10:56

    Няма страшно уважаеми съграждани,защото олигарсите от Правец са обещали да върнат водата при първият проливен дъжд! :lol: :D :P

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: аз 28 Октомври, 10:56

    всички знаем откъде се захранва язовирчето на Златев,но на никой не му пука.Г-н Кмете защитете хората които ви избраха.Търпението се изчерпва.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 10:57

    Проблем с водоснабдяването за битовите абонати в Ботевград няма. :shock: :shock: :shock:
    ПОВЯРВАХ ТИ!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: пешо 28 Октомври, 10:58

    Какво ще защити кмета,когато олигархията в правец командва цялата държава!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: мария 28 Октомври, 11:06

    протест, инак пълно безводие цялата община-до кога само ще пишем по сйта

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 11:44

    ВиК "Бебреш" има ли договор за потребление на вода за питейни нужди с "Напоителни системи" и може ли да го качи на сайта да го прочете всеки жител на Общината ако не е търговска тайна.Ако на жителите на Община Ботевгред бъде наложен воден режим ,ще има ли виновни и ще им се потърси ли някаква административна,а ако се докаже, че има умисъл и съдебна отговорност.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 11:46

    Кмета е страхлив и подъл мишок.С върАни ръце и крака.Водата отива в Правец.Ако не може или не иска поне да го признае да се измита с ьялата си тъпоумна свита

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete