Неделя, 5 Май 2024, 16:48

Народният представител Лало Кирилов се срещна с граждани на общината

16 Май 2017, 17:48
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2016 23


Народният представител Лало Крилов днес се срещна с граждани на община Ботевград. Срещата бе опознавателна, тъй като Кирилов за първи път е народен представител от „Коалиция за България”. Той изслуша внимателно всички поставени въпроси и се ангажира да провери възможните варианти за тяхното решаване.

Лало Кирилов е роден в гр. Пирдоп през 1983 г. Завършил средното си образование в гимназия с изучаване на английски език и висшето си образование в Нов български университет, специалност Финанси и Финансов мениджмънт. Работил в "Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД, асистент корпоративни финанси и счетоводител във водеща международна фирмa „Крестън Булмар“ ООД. В периода 2013 – 2014 г., зам. председател на управителния съвет на болнично заведение. Владее английски език. Член на БСП от 2008 г.

На приемната на депутата се отзоваха кметовете на трите големи села Врачеш – Марин Бончовски, на Трудовец-Веселин Драганов и на Скравена – Методи Драганов.
Кметът на Трудовец изрази открито несъгласието си пред народният представител, централизирането на местната власт. Драганов посочи, че 7 члена от Закона за МВР са вменени на кметовете на кметства. Той и кметът на Врачеш се обединиха около мнението, че съгласно тях те нямат инструменти да упражняват тези права. „Ние сме на изборна длъжност, а нямаме финансов ресурс да отговорим на очакванията на хората, реално изпълняваме функциите на администратори”, заяви Марин Бончовски. Вторият въпрос, който постави Веселин Драганов е замразеният проект за реконструкцията коритото на река Касица, след наводненията през 2005 година. „При последните  дъждове 4 къщи отново потънаха във вода”. Проектът е по линия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а не по оперативна програма, подчерта Драганов. По думите му след идването на власт на правителството на Бойко Борисов, проектът стопиран.

Марин Бончовски, кмет на село Врачеш, постави на вниманието на депутата спешната нужда от ремонт на Босовски мост, който е пред разрушаване. Въпросният мост се намира на 90 метра от главната улица „Трети март” и през него минават тирове, превозващи продукция на бъчварските фирми. Кметът на селото покани депутата на планираният за 14 октомври фестивал на бъчвата. По повод на това Лалов попита, има ли сдружение на бъчварите. Бончовски заяви, че всеки производител работи самостоятелно, но настоя да бъде решен един от дългогодишните проблеми пред бъчварите, а именно достъпа до качествен дъбов материал за производство на бъчви. Народният представител от своя страна се ангажира да проучи възможностите за удовлетворяване на исканията им. По този повод Кирилов обеща, че ще дойде на среща с представители от бранша.

Лало Кирилов се поинтересува, дали двете села попадат в селищата, които имат право на изграждане на воден цикъл. Отговорът бе отрицателен. Причината е, че жителите на всяко едно от тях са над 2,5 хиляди души.

Бившият общински съветник Марияна Босовска от БСП заяви пред депутата, че като съветник продължава да следи решаването на въпросите в селото, свързани с ремонта на детската градина, изграждането на спортна площадка и велоалея между Ботевград и Врачеш.

Кметът на Скравена Методи Драганов също очерта няколко важни за селото проблеми. На първо място той обърна внимание на спешния ремонт на Паметник-костницата на Ботевите четници, а на следващо място ремонта покрива на Кметството и читалището, почистване коритото на реката, както и на подпорната тръба от резервоара. Драганов изрази загриженост от рушенето на двуетажна сграда на ул."Иван Йотов", която можело да се използва за старчески дом. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (23)

  • Отговори (6) (2)
    1. добавен от: Анонимен 16 Май, 17:59

    Тези селяни знаят само да искат. Иначе нищо не дават. Интересно ми е, колко данъци са вкарали тези села в хазната, та да се знае имат ли причина да искат пари сега. От трите села, само Трудовец са внесли някакви пари. Там има предприятия само Грамер и ВВВ, които плащат данъци. Така че само исканията на Драганов са основателни. Във Врачеш имало бъчвари според кмета. Колко данък е внесъл всеки бъчвар, та сега са отворили големи усти да искат нещо? В Скравена знам ме има туберколозни цигани. Не знам да има бизнеси.

  • Отговори (5) (5)
    2. добавен от: Анонимен 16 Май, 20:31

    Браво БСП трупа електорат с младата си председателка!

  • Отговори (11) (1)
    3. добавен от: Анонимен 16 Май, 21:30

    Aз на снимките граждани не виждам. Само селски кметове. :uups:

  • Отговори (5) (1)
    4. добавен от: Анонимен 16 Май, 21:57

    Евала 1ви.

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (7) (0)
    7. добавен от: Анонимен реалист 17 Май, 06:35

    Кметовете на големите села какво направиха за една година и половина :?:Нито едно село не е почистено, не регламентирани сметища навсякъде, реките обрасли и коритатата, от 6метра са останали по 1.20м от боклуци ,обрасли със храсти и дървета.Стига сте искали само пари, за да крадете, а правете организация, капацитета го имате, господа кметове от селата ,вашето хленчене не е основателно.Работете за живота и здравето на вашите избиратели, а не само да търсите пари за собствените си джобове!!!!С тази мръсотия навсякъде и лошият контрол от ваша страна, ще докарате епидемия!Грози ни опасност, господа кметове!Тогава народа няма да ви пита колко бъчвари има в селото и колко пари сте имали,а какво сте направили :?: Бъчварите Бончовски, си имат достатъчно средства, а на всичкото отгоре са и основните замърсители на селото.Изхварлените стърготини и отпадаци от тях по реките и не регламентираните сметища застрашават природата , а тя от своя страна застрашава хората от здраве.Те материал си намират и не са останали без материал.Вие сте организатори и стопани на определеното село, а не да харчите на воля средства и да си правите пиар на гърба на народа.Народа с неговите данъци ви плащат заплати, а не са бъчварите, които част от тях не плащат нищо!!!

    • (3) (1)
      1. добавен от: Анонимен 17 Май, 10:26

      Заплатите си ни вървят,служебните коли също,работно време незнам какво е,припада нафтица за личните....па ти си пей!

    • (4) (2)
      2. добавен от: Анонимен 17 Май, 20:21

      А кметчето на най-голямото село какво направи? :roll:
      Освен да окъса некролозите на хората, да тури свирки, мигалки, невидима маркировка и спирки за кукла Барби?

    • (2) (2)
      3. добавен от: Анонимен 18 Май, 08:27

      А ти какво направи, писарче нещастно?

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (4) (2)
    9. добавен от: до Обединени патриоти и г-н Б. Бранков 17 Май, 12:50

    Снимки с имената на осъдените крадци + окрадените вещи + обектът на кражба да се поставят на табла в кметствата на селата, така че хората да знаят кой ги краде. В Равно поле хванатите крадци-тарикати, из цяло село усилено лъжат, че са набедени от окрадените.............
    Надяваме се на съдействието на председателя на „Обединени патриоти" на София-област г-н Бранков, защото това беше приоритет в предизборните им кампании и за президент, и за парламент. Кметовете да съдействат, а не да защитават крадците или да не ги интересува. Дори кметовете ни молеха да оттегляме жалбите от МВР Ел. Пелин.......
    Ако се поставят на табла със снимки, кражбите ще се сведат до минимум. Благодарим на полицаите от МВР Ел. Пелин, които са хванали крадците обрали ни в края февр. 2017 г.

  • Отговори (2) (1)
    10. добавен от: Анонимен 17 Май, 12:54

    Към отговор 1,заплатите си ви вървят ,горивата крадете ,работно време нямате, но и край на кметуването ще имате, но и учителите ви служители и техният край на далавери ще дойде.Всяко начало има и край!Народа не е сляп и вижда!Тази беззаконна практика ще свърши.Гадно е за някои стари с корени служители на кметства и вечни кметове, да паднат от джипове на магарета!

    • (1) (3)
      1. добавен от: Анонимен 17 Май, 13:07

      Ние с джиповете сме си оплели кошничката.....кафе-автомати във всички институции,евро парици от полето нафтица,служебна колица,работа до обед,общински служител,добра заплатица...па ти си лай!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete