Неделя, 5 Май 2024, 21:56

Община Ботевград е подала сигнал до АПИ за лошото състояние на пътя при "Сенсата"

28 Декември 2018, 14:19
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2301 26


Околовръстният път на Ботевград в района на фирма „Сенсата” е за цялостен ремонт, а не за изкърпване, защото състоянието на съществуващия асфалт е такова, че предполага да се появяват още нови дупки. С тази констатация излиза всеки шофьор, минаващ по въпросното трасе, както и градоначалникът Иван Гавалюгов. Днес той потвърди пред журналист на balkanec.bg, че за този участък Община Ботевград е подала сигнал до Агенция „Пътна инфраструктура”. Общинското ръководство настоява пред ведомството за спешен ремонт, тъй като той не е по силите и възможностите на общината.”Въпреки, че имаме споразумение с АПИ за зимно поддържане и ни се изплащат средства за изкърпване, считам, че е необходим генерален ремонт на пътя. „Той е изкърпван многократно, но решението не е това да продължава. Тежкият трафик от тежкотоварни автомобили ускори изключително много този процес през последната една година”, коментира Гавалюгов. Обратен отговор обаче на този етап от страна на АПИ няма. Въпреки това всеки ден по този път минават стотици автомобили и ТИР-ове, чиито водачи са заплатили винетна такса, с което държавата не се освобождава от отговорност да поддържа републиканската пътна мрежа, в която попада и въпросното трасе.

„Това е важна пътна артерия от национално и международно значение. Налага се възстановяване на канавки и отводняване, както и заздравяване на пътната основа”, добави кметът на общината. Според него е необходимо да се фрезова целия участък, да се премахне стария асфалт и да се положи нов с дебелина 15 см , което означава да отговаря на характера на пътя и да може да понесе тежък автомобилен трафик от няколко десетки тонове на ден.

Да припомним, че преди две седмици ОП БКС запълни съществуващите дупки с новата технология, но само след два дни те отново се появиха, и до тях още нови. По този повод кметът Гавалюгов заяви, че при подходящо време те отново ще се запълнят. И така , при липсва на воля от страна на АПИ, този процес може би ще продължи безкрай!




Източник: balkanec.bg

Коментари (26)

  • Отговори (17) (11)
    1. добавен от: Анонимен 28 Декември, 14:48

    Нали го кърпихте??? За 3 дена всичко се изрови. Нямате какпка акъл в това БКС.

  • Отговори (10) (4)
    2. добавен от: Анонимен 28 Декември, 14:54

    Ее разгеле.. аз съм подал в началото на декември. Толйова ли време ви трябваше на вас, за да се сетите и вие да подадете..

  • Отговори (16) (2)
    3. добавен от: Аз 28 Декември, 17:35

    Неразбрахте ли че АПИ са само да прибират пари. Така ще си караме. Между Врачеш и Ботевград е трагедия направо.

  • Отговори (15) (3)
    4. добавен от: Аз 28 Декември, 17:36

    Мисля че е крайно време господарите на ефира да се намесят. Друг начин невиждам.

  • Отговори (14) (3)
    5. добавен от: Анонимен 28 Декември, 17:44

    Новата ви технология за изкърпване на дупки с чакъл БЕЗ асвалт е смешна. От водата и леда всичко се руши за няколко дена

  • Отговори (12) (1)
    6. добавен от: Анонимен 28 Декември, 18:23

    До кога ще търпим този ужасен път Ботевград-Врачеш прилича ми на път за каруци,та ние живеем в 21 век,возим деца,бързаме за работа,а този път е осеян с хиляди дупки през който е трудно минаването

  • Отговори (12) (10)
    7. добавен от: Анонимен 28 Декември, 18:38

    Кметееее ти си завършен идиот....още по-миналата година се видя че безмозъчните ти технологии за асфалтиране не вършат работа.Само пари перете и крадете.

  • Отговори (13) (1)
    8. добавен от: Анонимен 28 Декември, 19:41

    Не само при сенсата,а от там до Врачеш не дупки ,а ужасни дупки.....крайно време е да се оправят

  • Отговори (8) (4)
    9. добавен от: Анонимен 28 Декември, 20:29

    новата технология съдържа троян, оправяш дупка и след два дни до нея се появяват нови две, заразно е

  • Отговори (6) (3)
    10. добавен от: Джон 28 Декември, 20:33

    На вниманието на. Общината. Вижте колко качествено е асвалтирано ремонтите на. Вик. Между ул Христо. Ботев. И ул. Опълченска. Прослвутата дупка. На ул. Ал. Стамболийски N58. Само преди 10 дена такова чудо няма иначе си плащаме за вкарването на вода и то доста скъпо Такава излагация няма и децата им се смеят

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete