Неделя, 5 Май 2024, 13:10

Община Ботевград ще бъде водещ партньор по новия проект "Спорт на фокус", на стойност 365 500 евро

1 Април 2019, 13:06
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1761 2


Съветниците дадоха съгласие Община Ботевград да кандидатства за безвъзмездно финансиране от Европейската комисия по Програма „Еразъм + Спорт" в качеството си на водещ партньор с проектно предложение „Спорт на фокус" с обща стойност 365500,00 /триста шестдесет и пет хиляди и петстотин/ евро.

„Еразъм+" е програмата на ЕС за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа. Програмата „Еразъм+" се управлява от Европейската комисия (изпълнителният орган на ЕС), Изпълнителната агенция за образование, аудио-визия и култура, и национални агенции в държави по програмата.

Община Ботевград има възможност да участва с проектно предложение по програма „Еразъм+ Спорт" в областта на спорта, заедно с партньори - спортни организации от България и други страни.

Проектното предложение с наименование „Спорт на фокус", ще бъде осъществено с партньорството на Българска федерация по баскетбол, БК"Балкан" България, БК „Колидж Баскет", Италия, БК „Острава" Чехия, БК „Вардар" Македония, БК „Клуж-Напока" Румъния, БК „Гросупле" Словения, БК "Розенхайм" Германия, БК „Бела Паланка" Сърбия.

Основната цел на проекта е развитие потенциала на 120 млади хора в учебна възраст /13-16 години момчета и момичета/ от осем страни в и извън границите на ЕС чрез спорт-баскетбол с „Отворен код", с фокус върху укрепване на здравето, физическата активност, за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж, изграждане на личности, с придобият капацитет за пълноценна реализация.
Специфична цел на проекта е провокиране на интереса и приобщаване на подрастващите към баскетбола чрез прилагане на иновативни модели и атрактивни форми за изграждане на физическа култура, устойчива физическа активност, здравословен начин на живот и подобряване на психо-физическия статус на участниците в проекта. Резултатите от изпълнението на планираните проектни дейности са и доказано предпоставки за успешна личностна реализация. Чрез проекта се изгражда подкрепяща среда за изграждане на активни общности от млади хора с транснационален характер и с отворен прием относно пол, етнос, нисък социален статус, рискова група, други, ограничаващи достъпа на младите хора до баскетбола.

Това действие предлага възможност за разработване, трансфер и внедряване на иновативни практики в спорта и физическата активност между различни организации и участници във и извън спорта, насърчаване на социалното приобщаване и равни възможности.




Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Април, 22:02

    Айдеее, ще има усвояване на пари предизборно

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Април, 11:40

    Браво децата трябва да се стимулират за да успеят и да са здрави да играят всякакъв спорт

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete