Петък, 26 Април 2024, 12:02

Обзор след груповата фаза на МФЛ

9 Май 2016, 23:03
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2722 5


Днес се изиграха и последните мачове от груповата фаза на „Младежката футболна лига“. След 7 кръга и изиграни 28 футболни срещи, които поднесоха много положителни емоции на учениците в гр. Правец всеки отбор зае своето място в класирането според показаното в груповата фаза на турнира. Според регламента на състезанието само първите четири отбора продължават на полуфинал, а силите между тимовете бяха толкова изравнени, че едва след последния кръг стана ясно, кои отбори ще се борят за титлата и кои ще трябва да опитат шанса си в следващото издание. Призовите места бяха заети от следните отбори – „Тривиадори“ 17 точки, „Червена звезда“ 16 точки, „Спортинг“ 14 точки и „Адашите“ 12 точки. Хвърляме поглед назад за да си припомним как всеки един от отборите успя да стигне до полуфинал.

„Тривиадори“ показаха много добра колективна игра. Техният отбор е съставен изцяло от ученици от ГПЧЕ, които са и сред основните състезатели на представителният тим на училището. Именно добрата стиковка по между им през годините беше ключът за успеха им и те останаха единственият отбор без допусната загуба. Голям принос за успехите имаше и вратарят на отбора Венислав Григоров, който е и капитан на отбора. Във всичките 7 мач той допусна едва 5 попадения във вратата си. Отборът заслужено зае първото място.

„Червена звезда“ също демонстрира постоянство през цялото време. Манджуков, Данъчки, Мишев и Николов не оставяха никакъв шанс на съперниците си, когато и четиримата играеха, тъй като отборът имаше кадрови проблеми и не винаги беше в пълен състав. Въпреки това без притеснение „звездите“ си подсигурира участието на полуфиналите два кръга преди края. Отборът е стабилен и в дефанзивен план със защитниците си Марио Петров и Юсмен Рашидов.

„Спортинг“ е отборът, който влезе в турнира като основен претендент. Иван Стоянов, Ангел Костадинов и Денислав Димитров даваха гарант за добри резултати. Въпреки това след първите четири кръга представянето на отбора беше разочароващо и когато изглеждаше, че ще напуснат турнира безславно, състезателите се върнаха на победния път. В последните три кръга играчите не допуснаха нито едно попадение и реализираха невероятните 32 гола! Ангел Костадинов се изкачи на първо място в голмайсторската листа с цели 18 попадения, а вторият в класирането с 11 гола Христо Илиев също допринесе за победната серия на „Спортинг“.

„Адашите“ хванаха последният влак за полуфиналите в последния кръг, и то благодарение на „Червена звезда“. „Звездите“, за които последния мач срещу „Отвертки“ беше без значение играха „феър плей“ и класираха „адашите“ на полуфинал след победа с 4:0. Въпреки, че „адашите“ се класираха с късмет на полуфинал, определено постигнатите резултати „лъжат“ за представянето им. Росен Воденичарски и Росен Паргов се превърнаха в емблематични играчи за МФЛ с изявите си, Илиян Петров е инкасирал едва едно попадение повече от вратаря на „Тривиадори“, а централният защитник на отбора Любен Томов е голмайстор на отбора със 7 попадения. „Адашите“ влизат като аутсайдери в полуфиналите, но определено имат потенциал да станат шампиони. Отборът на „Адашите“ е единственият отбор, в които всеки един състезател е реализирал гол – още едно доказателство за силният колективен дух.

Веднага след груповата фаза се проведе жребият за полуфиналната фаза. Оформиха се следните полуфинални двойки:
„Червена звезда“ – „Тривиадори" и „Адаши“ – Спортинг" 
Срещите ще започнат от 16:00 часа на 10 май на спортната площадка на ПГ по КТС. Хвърляме поглед назад, какви резултати се получиха между тези отбори в груповата фаза. „Тривиадори“ излизат като фаворит, след като в груповата фаза победиха „Червена звезда“ с 2:1. Далеч по-оспорван се очаква да бъде другият полуфинал между „Спортинг“ и „Адашите“. В груповата фаза отборите завършиха 2:2, а „Спортинг“ на два пъти беше в ролята на изоставащ. Полувремената в полуфиналният и финалният етап ще бъдат по 20 минути, а при равенство победителят ще бъде определен след изпълнение на дузпи.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Млaдежка футболна лига - Правец 2016

Подобни новини

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Май, 23:28

    Mnogo silen turnir! Dano pak da se pravi!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Бунта 10 Май, 06:41

    Ще се прави ама в Етрополе този бунт ли какъв ли вече оправи футбола в Правец сега ще оправи Етрополе .До като има балъци в Правец ще има и тарикати като бунта да си прави пиар и то точно в Правец .Ще гушнат някой лев с организаторите от уктц

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Май, 08:41

    Дано да има повече като бунта така да си правят пиар. Бъди спокоен, защото пари няма да се гушкат - всичко от всички се прави на доброволни начала :)
    Така работим в Правец :)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Май, 11:01

    Horata ne samo v Pravec i Etropole, ami v ciala Bulgaria sa totalno izperkali :( Ako ni6to ne se pravi - "Tiq ni6to ne napraviha", ako ne6to se pravi - "Pravat za da kradat". Kakvi krajbi, kakvi 5 leva... edni mom4eta ritat topka i edin u4itel stoi do tqh.
    Bolni mozaci! :x

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: do 4. 10 Май, 17:59

    mnogo si prav

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete