Понеделник, 29 Април 2024, 18:36

Обзор след първи кръг на МФЛ

12 Април 2016, 22:31
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2677 11


Днес се изигра първият кръг от „Младежката футболна лига“. Преди началото на турнира се проведе кратка церемония по откриване, на която кметът на Община Правец Румен Гунински пожела успех на участниците и заяви, че организаторите и състезателите в спортното мероприятие имат пълна подкрепа за бъдещи спортни инициативи и МФЛ да стане традиционна футболна надпревара, която да се провежда два пъти в годината – пролет и есен.

Практическото откриване стана факт с първия съдийски сигнал на мача между отборите на Тривиадори – Спортинг. Мача започна много интересно, като резултатът бе открит още във втората минута от Ангел Костадинов – 1:0 за Спортинг. Това по никакъв начин не повлия на двата отбора и те продължаваха активно да търсят промяна на резултата. По-интересното се случи през втората част. И двата отбора имаха своите чисти възможности за отбелязване на гол. Жълти картони за опасна игра получиха Ценди Лазаров и голмайсторът Александър Костадинов. В заключителните минути на срещата все пак усилията на „тривиадорите“ бяха материализирани и Владислав Вушев изравни резултата – 1:1. Справедлив резултат с оглед на показаното. Поздравления за представянето си трябва да получат вратарите Венислав Григоров и Денислав Димитров.

Във втория мач сили премериха отборите на Пустиняци – Боцове. Срещата започна сравнително равностойно, но след няколко индивидуални грешки резултатът бързо стана 2:0 за Пустиняци. Автори на головете бяха Мартин Петков и Иван Трифонов, като последния вкара още един гол до края на първото полувреме за 3:0. Така след края на първата част амбициите на Боцове изглеждаха попарени и те доиграваха мача. Капитана Венелин Василев опита да окаже съпротива, но не получи достатъчно подкрепа от своите съотборници. Мартин Петков добави още един гол към сметката си, а крайният резултат 6:0 бе оформен от най-младият участник в турнира Младен Младенов, който е ученик в ОУ „Васил Левски“ гр. Правец. Въпреки тежката загуба отборът на Боцове загатна за своя потенциал, но ще трябва да бъде далеч по-уверен в следващите си мачове.

Третата среща бе типичен сблъсък между ученици от ПГ по КТС, като и двата отбора бяха изцяло съставени от ученици учещи в професионалната гимназия Адашите – Червена звезда. Въпреки, че срещата завърши 1:1 тя не бе по-малко интригуваща от мач с дузина голове. Ако резултатът във футбола се броеше със греди Адашите щяха да са нанесли тежко поражение на противника си, защото удариха страничните и напречни стълбове цели 9 пъти! От своя страна Червена звезда показаха желязна тактическа дисциплина и успяха да надхитрят противника си в началото на втората част чрез Марио Петров – 1:0. Атаките пък на „адашите“ станаха все по-яростни и 3 минути преди края Тодор Тодоров с туповен изстрел от далечно разстояние донесе точката за своя отбор.

Като за „десерт“ на зрителите последната среща между отборите на Отвертки – Фазе бе най-резултатна. В състава на Фазе бяха Златко Зарков, Атанас Христов и Преслав Стоянов, които можеха да постигнат положителен резултат за отбора си, но играеха вяло и стаписано. Мирослав Райчев откри резултата за своя отбор, но минута по-късно Атанас Христов изравни за Фазе. И силите на Фазе сякаш стигнаха до тук. Определено им липсваше и късмет, защото почти всеки удар на „отвертките“ се превръщаше във гол. И така до 12:1! В края на срещата за провокация един към друг жълти картони получиха Васил Кирилов и Златко Зарков. Фазе трябва да се вдигнат бързо след тежката загуба. А ето и голмайсторите за Отвертки – с един гол се отчете Васил Кирилов, по две попадения реализираха Мирослав Райчев и Марио Николов, а убедително в голмайсторската листа след първи кръг се нареди на първо място Васил Георгиев с цели 7 попадения.

Фотограф: Симона Стоянова

Статистика, предстоящи срещи, както и да следите мачовете на живо, може да намерите тук

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Млaдежка футболна лига - Правец 2016

Подобни новини

Коментари (11)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete