Четвъртък, 28 Март 2024, 15:15

Освободиха Златев от данъци

13 Януари 2020, 11:32
(9) (4)
Правец - Новини
Прочетена: 16392 171


Получихме писмо на електронната ни поща, изпратено от буден гражданин на Община Правец. В следващите редове може да се запознаете с неговото съдържание. Публикуваме пълния текст на писмото в оригинален вид, без редакторска намеса:

"В края на отминалата 2019 г. общинските съветници на Правец като истински дядо Коледа/дядо Мраз (на който както му се харесва, но може и двамата) отвориха чувала с подаръците.

Да не помислите обаче, че са подкрепили някоя благотворителна кауза, каквито има в изобилие - я за лечение в чужбина, я за скъпоструващи лекарства, я за кувьози или просто за ремонт на окаяните домове за психично болните в страната. Не! Те са щедри, но не са чак такива алтруисти, моля ви!
Докато вие скъпи граждани и съграждани кротко си почивахте пред телевизорите и пресмятахте със свито сърце колко ви е струвала трапезата на Бъдни вечер, Коледата с подаръците и колко тепърва ще давате за новогодишната трапеза, че после идват и сметките за ток, вода, телефон, данъци, застраховки, винетки и всичко, каквото ви хрумне, вашите общински съветници тихомълком направиха новогодишен подарък на успелите бизнесмени (както те сами се представят напоследък от националния ефир) Златеви.

С Решения 46 и 47 на ОбС, гласувани на 27 декември, те освободиха от такса битови отпадъци и общински такси дружествата с общинско участие в капитала, чиито имоти се използват за спортни нужди. Ще кажете чудесно решение, поощряващо спорта. Кой спорт скъпи съграждани данъкоплатци? Знае се на кого принадлежи спортната инфраструктура в Правец, нали?! Знае се и че дружеството, от което е част тази спортна инфраструктура 69% е частно и едва 31% общинско. Та кого поощряват общинските съветници от наше име? И защо на гражданите нищо не им се опрощава, а на фирма "Университетски недвижими имоти" се прави още един подарък, отново на 27 декември между празниците, за да няма публичен отзвук?

Ще попитате защо още един.

С Решение 45 на ОбС от преди коледните празници /на 20 декември/ на фирмата, собственост на онези мили "законопослушни" и "успешни бизнесмени" се разрешава главницата по начислените общински данъци и такси битови отпадъци в размер на 175 540 лв. да се разсрочи за 10 (десет) години. На вас скъпи съграждани данъкоплатци общината какво ви разсрочи? Данъка на имота? Таксата за битовите отпадъци? Всичко това иде да покаже, че пред закона всички сме равни, но някои са по-равни. Открай време. Но вие продължавайте да им се радвате. И да припадате от удоволствие когато понякога благоволят да ви помахат снизходително от лимузините си."

Автор: Филип Аврамов

Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (171)

  • Отговори (70) (5)
    1. добавен от: правчанин 13 Януари, 11:49

    Тя понеже "спортната база" е постоянно пълна със спортуващи деца,младежи и даже пенсионери ,та дай да я освободим от такса смет,та Зализания да може да си построи още един хотел...! Нещастници !

  • Отговори (72) (5)
    2. добавен от: Vi 13 Януари, 11:55

    По скоро той сам се е освободил от данъци, така е когато е заобиколен от мишки гъзолизци. 13 гласували За и 0 против ... видимо е от всички страни. На човек не му трябва много господин зализан (мазен), там горе ще отидете голи и боси

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (11) (3)
    4. добавен от: Анонимен 13 Януари, 11:57

    Предлогът със се употребява, когато следващата дума започва със звука с или з.

  • Отговори (48) (8)
    5. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:00

    ДО ФИЛИП АВРАМОВ
    Г-н Аврамов, а Вие, като разполагате с тези документи, изпратихте ли ги до всички държавни институции, в т.ч. Админ. съд и медии, както и до ЕК и до Лаура Кьовеши - Европейски главен прокурор? Щото само да си говорим - полза няма. Подкрепям Ви! Дерзайте!

    • (29) (3)
      1. добавен от: Анонимен 13 Януари, 13:20

      Тези документи ги има качени в сайта на Община Правец,всеки може да ги види,АКО ИСКА!!!

    • (6) (3)
      2. добавен от: Анонимен 13 Януари, 19:20

      5, ами като подкрепяш изпрати ги в отговорните институции. Човекът е застанал с името си и дава гласност.

    • (1) (2)
      3. добавен от: Един 14 Януари, 00:05

      Решенията на всички общински съвети задължително се изпращат на Прокуратурата за проверка по реда на Надзора за законност. Ще видим как ще се произнесе ...

  • Отговори (13) (78)
    6. добавен от: До крема 13 Януари, 12:02

    Кмете Гавалюгов, мисля че и ваз ви видяхме миланата седмица що за стока сте! Толкова ли и вие остахте гладен, че бълвате тая злоба? Бизнесмени...

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 15 Януари, 22:33

      " виждаме ви и ваЗ"... "ВАЗ"като Правец...

  • Отговори (36) (5)
    7. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:02

    Тези решения са вече в Прокуратурата

  • Отговори (55) (1)
    8. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:02

    Не ги е срам аз да си плащам данъци а те бедните да им ги опрощават

    • (6) (0)
      1. добавен от: Анонимен 13 Януари, 22:43

      За какво да ги е срам? На следващите избори пак ще гласувате за тях.

  • Отговори (34) (4)
    9. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:03

    Най - много се ползват баскетболните игрища до залата...но за състезатели.За децата на Правец е заключено.Та кой техен имот са ползва тогава?

    • (5) (0)
      1. добавен от: Анонимен 13 Януари, 22:27

      Малко уточнение, не за състезатели, а за отбори, които са си платили. Демек, ако искаш да си платиш, и ти можеш да играеш.

    • (4) (0)
      2. добавен от: Анонимен 14 Януари, 00:42

      Да...така е.Ами щом им плащат отборите ок.Но тогава нямат основание да искат отстъпка за данъците.И те трябва да плащатПросто е.А пък им се прави отстъпка за нещо , .което не е така.И всички го виждат.

  • Отговори (44) (4)
    10. добавен от: Анонимен 13 Януари, 12:05

    Първи частен град- нъл тъй

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete