Неделя, 5 Юли 2020, 07:31

Продължава премахването на автомобили, излезнали от употреба

29 Януари 2019, 11:57
обновена на 29 Яну 2019
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2635 8


След извършена проверка на комисия, назначена със заповед на кмета на общината Иван Гавалюгов, е установено наличие на излезли от употреба моторни превозни средства. В изпълнение на своите задължения комисията предупреждава собствениците на такива автомобили, в края на 2018 г , като залепва на стъклата предупредителни писма - предписания за преместване. Даден им е срок от 14 дни да извършат премахването им.

На 12 ноември 2018 г обаче е установено, че собственик на червен Фолксваген,  на ул. „Тодор Каблешков“ срещу № 14 в Ботевград,не е спазил предписанията, след което на 21 януари 2019 г е издадена заповед за принудителното му премахване. Контролът по изпълнението е възложен на дирекция „Сигурност им обществен ред“, която е транспортирала за временно съхранение УПМПС на площадката на ОП БКС на ул. „Свобода“13. Въпросният автомобил, излезнал от употреба, подлежи на разкомплектоване, се посочва в заповедта на кмета на общината. Тя подлежи на обжалване в 14-дневен срок. В резултат на действията на общината, голяма част от автомобилите, спрени от движение и паркирани на ул."Т.Каблешков", са преместени от техните собственици.

 

Акцията стартира още на 15 октомври 2018г.  Тя е втора по ред и е извършена в края на миналата 2018 и началото на 2019 г. Първата е осъществена преди година и половина. Предупредени са 67 собственици на стари автомобили , които имат статут на излезнали от употреба моторни превозни средства. Два автомобила  вече са вдигнати  и три предстои  да бъдат вдигнати.Останалите са преместени от собствениците си.

Два от автомобилите, които дирекцията ще премахне са на ул. „Славейков“ 20, а  третият е зад блок 60 в кв, „Изток“. 

Начинът за премахване на спрените от движение автомобили е регламентиран в Наредбата за управление на отпадъците. При акция на дирекция „Сигурност и обществен ред“ до момента са  премахнати над  50 изоставени или излезли от употреба моторни  превозни средства, паркирани върху терени-общинска собственост. Повечето от тях бяха доброволно премахнати от собствениците им. Наложи се обаче общината да превози и такива, които са били паркирани от дълго време на едно място. Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

 • 1.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (6) (2)
  2. добавен от: Анонимен 29 Януари, 13:44

  Сиво Рено 19 паркирано зад блока на ул. Свобода 2 стои години наред , не е в движение, пречи на хората от блока да паркират автомобилите, едва ли някой от Дирекция "Обществен ред " ще го забележи.

 • Отговори (9) (0)
  3. добавен от: Анонимен 29 Януари, 13:53

  Пред блок 63 в ж. к . "Васил Левски " също има автомобили, които не са в движение. Поради ограничения брой паркоместа тези автомобили трябва да бъдат премахнати!След като за тях не се плаща данък в общината, защо заемат места на такива за които се плаща?Част от тези "мъртви" автомобили са паркирани върху тревните площи!

 • Отговори (12) (0)
  4. добавен от: Анонимен 29 Януари, 14:06

  На вниманието на обществен ред и екология.
  Група момчета ученици с велосипеди си правят някакво трасе при трафопоста на бул. България и вече са унищожени 5,6 големи дървета. Същите тези момчета излизат със скорост на булеварда между колите.
  Въпрос на време е да се случи най лошото.

 • Отговори (2) (0)
  5. добавен от: Анонимен 29 Януари, 14:50

  И на улица.Цар.Самуил откъм четните номера има стари брички немръднали от месеци и дърва на тротоара,та не може да минеш, а трябва да се ходи по улицата.

 • Отговори (3) (4)
  6. добавен от: Анонимен 29 Януари, 14:57

  na vnimanieto na komentar nomer 4 da vzeme kmeta da napravi edno trase a ne decata da si go pravqt :x

 • Отговори (2) (0)
  7. добавен от: Анонимен 29 Януари, 15:03

  На улица Васил Левски също и коли, които от години стоят на едно място, пречат на движението.

 • Отговори (4) (0)
  8. добавен от: Анонимен 29 Януари, 16:46

  Номер 6.
  Има си процедура.
  Подайте молба да ви се определи терен,а не да правите мазало.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

Анкета » коментари (1)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

отговори
Да, смятам да почивам както всяка друга година (78)
70% Complete
Ще почивам само ако успея да намеря пари в тази криза (43)
70% Complete
Почивката ми ще е на вилата на село (48)
70% Complete
Ще почивам, но сигурно ще заменя морето с планина (25)
70% Complete