Петък, 26 Април 2024, 00:38

Ученик от ПГ по КТС гр. Правец с възможност за участие в летен лагер в един от най-елитните институти в САЩ

20 Януари 2016, 22:05
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2362 4


Ученическият институт по математика и информатика (УчИМИ) за шестнадесети пореден път проведе своята Ученическа конференция по математика и информатика (УК’16), която е първата от двете конкурсни сесии на УчИМИ за 2015/2016 година.

Конференцията се състоя от 15 до 17 януари 2016 г. в град Враца с любезното домакинство на Природо-математическа гимназия „Академик Иван Ценов” и със съдействието на Община Враца. В нея са заявили участие 100 ученици, разработили 70 проекта по математика, информатика или информационни технологии, и 45 научни ръководители - учители, учени, представители на бизнеса. 
Участниците, които се представиха отлично на конференцията, получават право да се явят на интервюто за определяне на двамата български участници в Изследователския научен институт (RSI – Research Science Institute ‘16) – престижна шестседмична международна лятна школа с 80 участници от целия свят, която се провежда в едно от най-елитните висши училища в света в областта на техниката и технологиите - Масачузетския технологичен институт (MIT), САЩ.


Отлично представяне и първо място получи Ивелин Стоянов от ПГ по КТС гр. Правец. Той е най-младия участник, едва на 15 години, който получи възможността да се яви на интервю за RSI. Отличното представяне получи чрез проекта си Inteligent Planting System. На интервюто за RSI ученикът от ПГ по КТС – гр. Правец ще трябва да впечатли журито чрез извънучилищни занимания и таланти.
Освен грамотата за отлично представяне Ивелин получи и книга, както и тениска на Вива Когнита.


В конференцията взеха участие ученици от математически и общообразователни гимназии от страната: Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Вълчи дол, Габрово, Гоце Делчев, Димитровград, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Пирдоп, Пловдив, Правец, Русе, Сандански, Сливен, Смолян, София, Хасково, Шумен и Ямбол.
В конференцията ще участва акад. Петър Кендеров, председател на Съюза на математиците в България, чл.-кор. Олег Мушкаров, заместник-директор на Института по математика и информатика към БАН, представители на фондациите „Еврика“, „Св. Св. Кирил и Методий“, „Американска фондация за България“ и Фондация „Америка за България”.



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Родител 21 Януари, 08:17

    От цялата информация само 5 реда за това талнтливо момче! И нито ред за проекта,който е защитил! И поне да бъде споменато името на учителя/учителката му по математика и информатика,който/която е съпричастен към този успех?! А една от редакторките на сайта е учителка в училището,лесно може да допълни информацията.
    Все пак браво на това момче и дано след време и то не мине през Терминал 2 еднопосочно!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: GV 21 Януари, 08:22

    Поздравления за това талантливо дете!!! Нека жъне все повече и по-големи успехи по пътя си!!! Талантът трябва да се поощрява!!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 21 Януари, 21:03

    Такива като него са малко и независимо от учители и учителки то само си чертае пътя и си го следва.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete