Петък, 19 Април 2024, 11:43

Учителското портфолио става задължително след приемането на новия закон за предучилищно и училищно образование

12 Януари 2013, 16:53
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 7170 10


Поредното новаторство касаещо учителското съсловие се отнася до изготвянето на учителско портфолио, което да даде възможност за по-пълна  и точна информация, относно всички постижения /дипломи, сертификати, грамоти/ на дадения преподавател. То ще послужи и при оценяването на учителите, когато се обсъжда кариерното им развитие, допълнително стимулиране или кандидатстване за нова работа. Портфолиото ще стане задължително след приемането на новия закон за предучилищно и училищно образование.

Източник: http://balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Януари, 19:54

    тогава CV-то става излишно. има ли друго съсловие, подложено на това?

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: учител с две специалности и трета професионална квалификационна степен 14 Януари, 11:40

    Във всяка професия професионалното портфолио е само пожелателно, за показване на постиженията, възможностите на притежателя му. Защо за учителите да е задължително? Автобиографията си остава основен документ за кандидатстване за работа заедно с мотивационното писмо и заявлението. Представете си кандидатствате на повече от едно място за работа - колко портфолия трябва да имате? Когато се цели да се избягват коментари и решения на основни проблеми на образованието, учителското портфолио е удобен дразнител.

  • Отговори (3) (1)
    3. добавен от: учител с повече от 30 години педагогически стаж 14 Януари, 23:54

    Защо в МОМН не се замислят затова, че с всяка изминала година учениците стават все по-неграмотни. Какви стратегии ще измислят в тази посока. с колко още "дивотии" ще натоварят горкия учител, който от администриране и др. бюрократични измислици няма време и енергия, за да се справи с пряката си работа. А този закон, явно и този парламент няма да приеме. И по-добре...

  • Отговори (4) (1)
    4. добавен от: Мая Димитрова 10 Февруари, 13:33

    Автобиографията и дипломата са достатъчни ако ще и трудове да си писал нямаш ли,,вуйчо владика" все тая...Това е поредното излишно натоварване над учителя.Защо децата са неграмотни и защо няма закон в действие за задължителното обучение на 5 г. Какви законови мерки и стратегии най- после ще има, за да са прибрани в у-ще. Това ,,задължително" не е достатъчно, а трябва закона да е зад бълг. учител

  • Отговори (2) (1)
    5. добавен от: Георги Иванов 2 Март, 15:00

    Учител съм с 30 години стаж. Тези в МОМН измислят какво ли не за да покажат че работят нещо и да се правят на новатори. Въобще нямат капацитет да решават все по-сериозните проблеми в образованието. Занимават учителите с всякакви справки, документи др. подобни. За какво е това портфолио? Директорите избягват да назначават на работа учители с "дебело" портфолио, особено с по-голям стаж и І и ІІ ПКС за да не им заплащат допълнително за това, че са отделяли от времето си да се квалифицират.

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Марая 27 Септември, 14:01

    ,,Чудесно"Ме стига,че учителите станаха родители на всички ученици,вършат работа та и на директорите/пишат годишни планове на училището,стратегии за развитие на училишето,правилници и какво ли още не/,а сега и това.Излишна бумащина.

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 6 Август, 21:00

    :evil:

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Иванова 11 Август, 15:49

    и като кандидатстват 40 човека за една позиция.....какво разглеждане на портфолиа ще падне......хахаааа! а???
    :lol:

  • Отговори (2) (1)
    9. добавен от: Павлина Стоянова 7 Август, 12:05

    Защо чиновниците в МОН не си направят портфолио? Седят и се чудят, какво "новаторство" да измислят, че да натоварят учителите. Вместо да се замислят да върнат престижа и спокойствието на учителската професия, те се чудят как да натоварват горкият учител!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Сандра Султанова 18 Октомври, 11:25

    Какво да кажа,безумие,след безумие всяка една изминала година от зле по зле,вече не сме учители,акнижни плъхове,работата ни я измерват със сартификати ,а не с преподаване .Скорости направих труда да си преброя сартфикатите и познайте 15бр безмислени неща .няма друго какво да кажа,освен че съм безкрайно разочарована.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete