Петък, 26 Април 2024, 09:20

Владимир Далаклиев с медал от German open 2017!

23 Януари 2017, 15:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2375 8


Както вече съобщихме на 21.01. 2017г. (събота) в Шпортхале Хамбург, Владимир Далаклиев изигра четири напрегнати срещи и спечели бронзовия медал в категория до 68 кг. при мъжете. 

Ето и подробности за срещите на Далаклиев  

На ежегодния международен турнир в Хамбург, Германия - German open 2017 G1, с 963 състезатели от 41 държави, Влади Далаклиев се пребори за бронзовото отличие в конкуренцията на 49 състезатели, в категория до 68 кг. при мъжете. 

Освен силната конкуренция, съществените промени в състезателния правилник, които се приложиха за първи път на този турнир, допълнително затрудниха Далаклиев по пътя към медалите. 

Влади започна състезанието от втория кръг, тъй като бе поставен под №3 в основната схема, срещу руснака Лабудин. В началото на срещата руснака  поведе в резултата, но Влади изравни и поведе в резултата, като до края на срещата систематично увеличаваше преднината си. Въпреки напористите усилия на руснака, Влади го надигра убедително и продължи към осминафинала, където го очакваше високият французин Фабио. Срещу него Далаклиев игра изключително прецизно, тотално контролираше целия ход на срещата и буквално изнесе урок на младия французин. На четвъртфинала срещу нашето момче излезе Брадли Синден от Великобритания. Той се оказа изключително неприятен съперник за Влади, защото стилът му на игра е по - груб, изключително активен и агресивен. Срещата протече много оспорвано, с много претенции от страна на английския щаб, но успешно бе спечелена от Влади с една точка преднина.  

За съжаление усилията хвърлени в тези срещи изтощиха Далаклиев и той не успя да спечели полуфиналната среща срещу друг британец - Питър Лонгобарди. Влади вече имаше една победа над Лонгобарди в предишно състезание, но в тази среща, британецът беше по свежият от двамата и въпреки очевидния респект, който имаше от Далаклиев, успя да поведе в резултата, след което успя и да контузи Далаклиев в коляното, като това му помогна да запази преднината си и да спечели срещата с 4-8 точки. На финала Лонгобарди надигра турчина Акьой и стана шампино в категорията.

    Бронзовото отличие от Хамбург е огромен успех за Далаклиев, защото това е едва третия турнир в който той участва, след 9 месечната принудителна пауза през 2016 г., през която се възстановяваше от операция на коляното. Да припомним, че Влади спечели и бронзовото отличие в Загреб в края на миналата година.  

Друг състезател на клуба, Калоян Бинев, също направи отлично състезание в Хамбург, спечели три срещи в категория до 58 кг. при мъжете, надигравайки първо испанеца Аргибей, след него германеца Хосейни и датчанина Агергаард, но в битката за медала, отстъпи с резултат 9-10 от холандеца Янмаат и така се лиши от медал в този престижен турнир.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Владимир Далаклиев

Подобни новини

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Януари, 16:01

    Evala mu

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Януари, 16:27

    Напишете нещо за Трифон Зарезан,тая новина вече втори път я пускате.Явно няма какво да отразявате.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Януари, 16:36

    Браво на Влади! След тежката операция взе медал !Браво!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Януари, 17:10

    Браво, Влади!!! Ти си невероятно борбено момче! Не спирай да ни радваш и да ни караш да се гордеем, че сме българи!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 23 Януари, 21:39

    Eдинственият истински ботевградски спортист в днешно време! Всичко останало е реплика и лапачи на чужди средства!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Януари, 12:11

    Реплика си ти,стига спамил по сайтовете бе

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Az 24 Януари, 19:39

    Е де...напишете шампион по какво ???? За Танци ли.... За Борба ли....става дума....Не разбрах..Дано другите поне да знаят и някой да сподели :lol:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 25 Януари, 09:26

    Az shte ti napisha po Taekwondo.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete