Петък, 19 Април 2024, 01:11

Владимир Далаклиев спечели златен медал в Париж

23 Ноември 2014, 20:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2466 2


Сред конкуренция от 34 опонента Владимир Далаклиев (-68 кг.) блесна в Париж, изкачвайки се на най-горното стъпало от подиума на медалистите от международния турнир Paris Open. 
 
Юбилейното издание на турнира събра над 450 състезатели, които освен за медали се бориха и за спечелване на точки от световната ранглиста. Жребият срещна Далаклиев с бразилец, който взе бронз от състезанието Serbia Open преди месец. Влади тотално надделя над първия си опонент с резултат 10:0. Във втория пред националът излезе белгиец, който избута мача до допълнителен рунд, в който обаче Далаклиев излезе победител. Третият рунд постави българина срещу испанец, който е бронзов медалист от Гран при кръговете на Световната федерация. И тази среща се реши в допълнителното време след като в редовното резултатът беше равен, но в 4-я рунд българския национал тактически подреди по-добре играта си и надигра опонента си. На полуфинала с резултат 5:1 Далаклиев отстрани португалец, а на финала с превъзходна игра и атрактивни техники победи Испанец - европейския шампион от първенството в Инсбрук тази година. След вчерашния си успех Владимир Далаклиев добави нови 10 точки към актива си в Световната ранглиста, което ще го изкачи няколко места нагоре по пътя към Олимпийските игри през 2016 г.
 
Другият българин, който участва в състезанието беше Теодор Георгиев (-74 кг.), който направи страхотна първа среща срещу норвежец, но в края на третия рунд победата му се изплъзна за няколко секунди. Норвежецът се класира на второ място в категорията с общо 40 участници.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Владимир Далаклиев

Подобни новини

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 09:05

    БРАВО, ВЛАДИИИИ!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 14:54

    Браво за успеха! Ето един достоен млад съгражданин, който заслужава уважението на всички нас. Не се постигат лесно такива успехи! А злобата и завистта няма смисъл да ги коментирам. Те, за съжаление, много често са показател за развитието у нас. Колкото по-успял е човек, толкова по-хулен е.
    Това момче се справя много добре и като педагог. Обучава групата на сина ми в детската градина и детето е силно впечатлено от отношението му. А детската оценка винаги е най-точната, защото е истинска!
    БРАВО, Влади! Адмирации за толкова мощната победа!!! Убеден съм, че те чакат още много такива!

    Николай Николов

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete