Четвъртък, 25 Април 2024, 21:00

WikiBotevgrad - представен на престижен международен форум в Берлин

25 Април 2018, 11:12
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2199 11


От 20 до 22 април 2018 г. в Берлин се проведе ежегодната конференция на Уикимедия, на която участваха над 300 души от всички части на света. Една от основните теми, които презентираха представителите от България Спасимир Пилев и Жюстин Томс бе: WikiBotevgrad – първият уикиград в България. Уикипедианците, които се запознаха с проекта се впечатлиха от инициативата и подкрепата, която се получава от Община Ботевград, Историческия музей и Библиотеката в града. Спасимир Пилев изтъкна и широкото обществено участие в създаването на статиите и снимките към тях. Всички са в очакване на завършването с писане на основните статии на български език от проекта и преводът им на английски език след това, за да могат да се включат и хора от различни държави с писане на статии за Ботевград на своите езици.

Проектът за WikiBotevgrad ще бъде представен и на Уикимания в Кейптаун (Република Южна Африка) по късно през годината, която е най-голямата уикипедианска конференция. Ежегодно на нея участват над 1000 души от над 100 държави.

В края на месец май предстои и финалния етап от проекта, когато отново на доброволците ще бъдат раздадени награди в три категории: за най-добра статия, съответно за първо, второ и трето място и за най-добра фотография, също за първо, второ и трето място. Тогава общината ще връчи още две специални награди – една индивидуална – за най-активен участник през всичките етапи на инициативата, а другата - за институция с най-активно участие.
Освен за победителите, награда и грамота ще има за всеки участник, допринесъл за създаването на първия уикиград в България.

Повече информация за WikiBotevgrad може да научите на страницата в Уикипедия - WikiBotevgrad, и на страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/wikibotevgrad/.

Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (9) (10)
    1. добавен от: Анонимен 25 Април, 11:46

    Невероятно постижение. Браво на безполезната пионка недоразумението гавалигльо. Сега вече хората в общината започнаха да живеят по-добре. Като станахме WikiГрад ръководен от Wiki*ПЕДИ*анци, вече се решиха всички проблеми и сериозно се усеща по-високото качество на живот. Евала ревливи мрънкач и лигльо, евала овчи мозъци, които го поддържате. Продължавайте с безсмислените и безполезни "дейности"

  • Отговори (5) (3)
    2. добавен от: β/\@g0 πξΛΌβ 25 Април, 11:48

    Ей аз съм на вторите стълби с черната тениска, където махам. Виждате ли ме? Дано ме включат и мен в своята Wiki-страница

  • Отговори (4) (9)
    3. добавен от: Анонимен 25 Април, 11:49

    Най-големият Wiki-ПЕДИ е ревливият муньо и мрънкач недоразумението гавалигльо. След него се нареждат всички негови последователи с овчи мозъци - те са неговите малки малоумни Wiki-ПЕДИ-та

  • Отговори (3) (4)
    4. добавен от: Анонимен 25 Април, 12:12

    1 и 3 липсата на общинска пумийка повече от 2 години ти е разклатила сериозно здравето. Тичай в Камен дол за комисионната и после при д-р Стоянов за спешна консултация и лечение.

    • (6) (2)
      1. добавен от: Анонимен 25 Април, 13:25

      Явно ви боли, като ви казват в очите колко сте изпаднали овчи мозъци и веднага започнахте с обидите, понеже не може да преглътнете, че сте чист провал точно като безполезната пионка недоразумението гавалигльо

  • Отговори (4) (3)
    5. добавен от: Анонимен 25 Април, 13:08

    От 1 до 3 не замърсявайте форума с простотии. Вероятно вие сте за психиатър.

    • (4) (2)
      1. добавен от: Анонимен 25 Април, 13:25

      Явно ви боли, като ви казват в очите колко сте изпаднали овчи мозъци и веднага започнахте с обидите, понеже не може да преглътнете, че сте чист провал точно като безполезната пионка недоразумението гавалигльо

  • Отговори (2) (3)
    6. добавен от: Анонимен 25 Април, 14:01

    1 и 3- отиди и се хвърли без въже от виадукта на Бебреж.

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 25 Април, 14:55

      Овчи мозъко, не знам къде е БебреЖ, но си пролича, че ти си поредния малоумник, който го заболя от грозната истина за ревливия ви водач - безполезната пионка недоразумението гавалигльо

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: ... 8 Юни, 20:26

    Като човек, който е превеждал текста от български на английски, мога да кажа, че текива глупости бяха писали тези от общината, че нямам думи може да видите за какво става на въпрос тъй като има публикувам текста.. направо съм в потрес от това колко зле е написано незнам за вас, но мисля, че и дете в 3 клас ще напипе нещо по - добро от това и поне ше е смислено..

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: .. 8 Юни, 20:28

    Поблукуван**

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (188)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete