Петък, 3 Май 2024, 09:04

Административният съд обяви общинските такси в Правец за незаконни

28 Февруари 2012, 23:25
(0) (0)
Правец - Актуално
Прочетена: 3742 18


Административен съд – София област обяви таксите, събирани от община Правец за незаконосъобразни и отмени наредбата на Oбщински съвет – Правец от месец февруари 2011 г., с която цените им бяха увеличени.
Заслугата за това правчани да плащат занапред по-ниски такси за предоставяните им от общината административно-технически услуги, принадлежи на общинския съветник от партия Национален фронт за спасение на България Павлин Цветков, който сезира съда и поиска отмяна на увеличението. Решението е постановено на 23 ноември 2011 г. по административно дело № 267/2011 г.  и е публикувано в последния брой на вестника на община Правец.
Не за първи път съдът отменя наредбата на Общински съвет – Правец за определяне цените на административно-техническите услуги, предоставяни от общината. Първото дело срещу увеличението на цените на услугите беше заведено през пролетта на 2008 г. от Павлин Цветков, Генчо Генчев и Недялка Петрова. Тогава Общинският съвет беше осъден да заплати на жалбоподателите и разноските по делото в размер на 430 лв.
В момента пред Върховния административен съд е висящо трето дело, заведено от Цветков, с което се иска отмяната на междинното увеличение на административните такси в община Правец, извършено през месец март 2010 г.

Източник: www.balkanec.bg

Ключови думи: Павлин Цветков

Подобни новини

Коментари (18)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимно-Легитимен 29 Февруари, 10:02

    Браво Павлинчо ... Продължавай в същия дух ! Правчани поне трябва да сме мааалко по-благодарни на хора като теб ... Ала Уви !

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 10:47

    Погледнете,в редица областни градове намаляват данъците и таксите спрямо миналата година,Гуня от "вратата" в компания на Бибето,Бруса,Светулката,Мина,Бизнесмена,Платката,Индира Куьовска, вдигат нагоре.Била зле финансово общината.Ами много крадци в последните години се навъдихте и както виждам,всичките сте на общинската копаня от доста отдавна!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 11:12

    Един човек които наистина работи за Правец, евала съди ги и отстояваи твойта позиция

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Февруари, 16:24

    Е какво браво, биете тупана без да знаете защо. Тея такси са за баровците които продават парцели в Правец и изкарва от тях не хиляди евро, такси за данъчна оценка и скица, които до сега ако са били по 10 лева, сега ще са по 8 лева, вместо да отиват в обината тея мижави 2 лева ще остават в баровците, не виждам какво толкова се е случило :roll:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: до Крадльо Живковчето - номер 4 1 Март, 00:04

    Ех, КраДимир Василиевич!

    Ех, Кривокраки!

    То бива ли ти не се изкажеш и да не осмърдиш пейзажа?

    Кои са тия твои "баровци"? Бабите от Манастирица ли? Или ти и братовчед ти, дето ограбихте имотите на сиромасите без наследници...

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Март, 10:39

    Внуците на бабите от Манастирица, продават парцели за по 50 - 60 000 евро, е как да не са баровци и какво като общината ги е таксувала с по 10 лева, а не с 8 лв., голяма загуба няма що от 50 хиляди евро да дадеш за такси 10 лева!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: М.Малеева 1 Март, 11:42

    Я кажете къде има бабичка с такъв парцел?Да взема да се прибера. Пък то таксите по община, нотариуси и др си вървят. Има една приказка на брашното евтини на триците скъпи - не я забрявяйте

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 1 Март, 15:18

    Каде са тия баровци в Правец, то е само 1 Кмета.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: до 8 1 Март, 16:39

    Е то щом няма кой да продава парцели, значи и такси няма да се плащат, който продава имоти, той ще плаща такси.
    Под 10 евро квадрата в Правец няма, сама си направи сметката, малък парцел от два декара са ти минимум 20 000 евро и какво като платиш "високата" такса от 10 лева на общината, за това че същата ще ти извади данъчна оценка и скица за да може да си продадеш имота и да изкараш една торба с пари?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 1 Март, 16:42

    Според мен даже трябва да се вдигне таксата. Защо общината ще прави безплатни данъчни оценки и скици на някой който е решил да продава на баба си нивите и както по - горе писах под 10 евро квадрата в Правец няма, два декара са ти близо 40 000 евро, баровците и богатите хора трябва да се товарят с по големи такси, примерно 20 лева и това не е много!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete