Четвъртък, 25 Април 2024, 09:33

Александър Тодоров: Не е важно как един отбор приема победите, а загубите

27 Февруари 2013, 23:34
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1889 0


Александър Тодоров и неговият Балкан отпаднаха на четвъртфинал за Каменица Купа България от Ямбол, а определено това не е била целта, с която отборът бе дошъл във Варна. Тодоров изтъкна загубената борба под коша и елементарните грешки, които отборът му е допуснал, като основни причини за загубата. Ето както още каза той след мача:

„Абсолютно заради борбите. Имаме с 14 борби по-малко и това е статистика, с която няма как да се спечели мач. Това са 14 атаки повече. След техните 15 борби в нападение те често имаха шанс за лесни две точки или да застанат на наказателната линия. Елементарни грешки, които не съм можел да помисля, че могат да ни се случат, ни струваха класиране на полуфинал.

Естествено, че имаме проблеми, които не са само днес, а последните 3-4 мача. Има и сривове, има и възходи. Имаме проблем, който трябва да решим. Естествено няма да го решим чрез медиите, а ще им кажа нещата на първата свежа тренировка.

Това не е играта, която един отбор с традиции като Балкан заслужава и феновете, които са едни от най-добрите, ако не и най-добри в България, също не я заслужават. Само съжалявам, че автобус с фенове да измине 400 километра и трябва довечера да се прибираме. Най-много съжалявам за това, защото никой не очакваше от нас, че днес всичко ще приключи. Но това е спортът – за един отбор не е важно как приема победите, а как приема загубите.

Точно сега, в този момент, ние трябва да покажем нашия характер. Идват две много тежки срещи в първенството – в Самоков срещу Рилски и в София срещу Левски и там трябва да покажем нашия характер, ако го имаме изобщо. А аз мисля, че го имаме.

Няма да има промени в селекцията, защото първо се направи една промяна с моето идване и втора със заминаването на Иван Лилов. Няма време за трети път да се почва отначало.”

Източник: http://bgbasket.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete