Понеделник, 29 Април 2024, 01:35

Аз съм политически динозавър, определи се Царя

30 Март 2013, 20:42
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 2009 0


За мен всяко нещо си има момента. Затова най-голямото ми предизвикателство беше премиерството. А след това я има и умората - от хората, най-вече от по-младите. Може би аз съм вече един политически динозавър.

Така бившият премиер Симеон Сакскобургготски се самоопредели в интервю за предаването „Лице в лице” по bTV.

На въпрос дали е бил канен за кандидат-президент, бившият лидер на НДСВ заяви, че много хора от партията са се надявали на такъв ход от негова страна.

„Получавах също и така „хабери” от дадени политици, отделни политици. Нали знаете, че аз не съм човек така, който изпада в някакви изкушения, самохвала и друго, но подготвен съм. И тази функция е далеч по-сродна с тази на цар в една парламентарна република, каквато е нашата”, допълни бившият министър-председател.

Според него събитията у нас от последните месеци са нормални за всяка една европейска демокрация, но допълни, че е много преувеличено да се окачествят като „Българска пролет”.

По думите му сатанизирането на всяко предишно управление с цел оправдание на настоящото не е редно, тъй като това е краткосрочна мярка и в крайна сметка винаги действа като бумеранг.

„Мисля, че тройната коалиция си изпълни ролята, тъй като с едно по-широко политическо ветрило бяхме по-приемливи за наблюдателите от Брюксел”, категоричен бе Сакскобургготски.

Аз съм последователен човек до скука, така че тези надежда или идеите, с които започнахме, продължават и според мен са си актуални. Въобще неща, които са изцяло в реалността, посочи още той.

"Понякога мисля, че ние изпадаме в отчаяние и се съжаляваме – това много пъти води до това човек просто да вдигне ръце и да каже: Ами, няма накъде", каза още той.

"Разбира се, че има много неща, които биха могли да бъдат свършени по друг начин. Но една фраза, която е преекспонирана, но все пак – народопсихологията, мисля, че си има нещо. Ние гледаме много пъти на негативното по-скоро, отколкото на положителното. Или може би пък толкова години, преди 1989 г. сме привикнали някой „да се грижи”, да се разпорежда и ние, без прекалено много инициатива, да си живеем, отбеляза още Царя.

Източник: http://dnes.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete