Понеделник, 28 Ноември 2022, 02:57

Миглена Бориславова от РЗС: "Личният принос-пример в полза на обществото"

3 Май 2013, 14:53
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 4657 14


Това казва кандидатът за народен представител на ПП РЗС  от Своге пред в-к “Балканец“. В навечерието на парламнетраните избори, тя изрази своята благодарност към партията от позицията на гражданин, не участвал досега в политиката. Публикуваме пълния текст на статията.
Казвам се Миглена Христова Бориславова-Николова, кандидат –депутат от гражданската квота на РЗС за 26 МИР – София област. Благодаря на ПП РЗС за предоставената възможност в листите на партията да бъдат включени и лица от гражданската квота.
Обществото в България е свикнало да дава кредит на доверие на политиците, слушайки предизборни обещания. Считам обаче, че преди някой да се кандидатира, следва да  е дал своя личен пример към обществото.
В тази връзка ще споделя моя скромен принос, който е свързан с една мечта.
През 2001 година, реших, че мога да бъда полезна като гражданин и юрист, и да вложа цялата си енергия и душа в изграждането на православен храм в моето родно село, какъвто към настоящия момент липсваше. Благодарна съм на Бог и на съдбата за този шанс. Благодарна съм и на семейството си, и най-вече на моя баща за усилията и подкрепата.
Идеята за построяване на православен храм в село Томпсън витаеше отдавна, но никой не се ангажираше с конкретни действия.
И така на 29 юни 2001 година, аз и мои съмишленици свикахме   Общоселско събрание в село Томпсън с цел да бъде взето решение за построяване на православен храм от всички жители на селото.
През месец октомври 2001 година с водосвет се отслужи полагането на първия камък за градежа на храма. С голям ентусиазъм започна терасирането на терена и изкоповането на основите. Цялото строителство се извършваше с доброволен труд и средства, следвайки всички законови изисквания.
Искам изрично да подчертая, че основната част от набраните средства са дарения от физически лица и фирми, изразяващи се в предоставяне на материали и полагане на безвъзмезден труд, за което е водена строга отчетност.
На 12 август 2011 година, учреденият от нас инициативен комитет дари на Софийска митрополия сградата на православния храм, а през месец август 2012 година, Общинският съвет на град Своге дари на Църковното настоятелство и прилежащия терен.
 Благодарност и признателност към всички дарители, които през тези трудни години вярваха и  съграждаха камък по камък православния храм!
Огромна благодарност и на всички, полагали доброволен труд.
Миналата година на 8 септември се чу  камбанния звън от храм „Рождество Богородично” – село Томпсън за радост и благодат на всички вярващи и участници в благородната инициатива.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Избори 2013

Подобни новини

Коментари (14)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: Анонимен 3 Май, 16:31

  Успех!

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 3 Май, 16:50

  Само РЕД, ЗАКОННОСТ и СПРАВЕДЛИВОСТ ще тури ред в тая скапана държава, а тези , които я съсипаха за тия 23 години ще им се конфискува това имущество, което е придобито по незаконен начин, а крадците БУМ в затвора за неопределено време докато ум им зайде и под строй там на полето да обработват земята в ползу Роду :x :D :P :lol: :roll:

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: емил 3 Май, 20:37

  абе маце,защо не споменаваш колко години слугуваше на агата? Колко мръсотии извърши в общината,а след това и в областта? на колко хорица изгори душицата,като им отне имотите?Скрий се и не се показвай.Злото не се забравя!възмездието идва рано или късно!То те чака - тебе и Агата.

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Анонимен 3 Май, 21:35

  Тази жена се чудя как има очи да се кандидатира за народен представител от нашата община, срам и позор.

 • Отговори (0) (0)
  5. добавен от: Mile Manolov 4 Май, 22:13

  смех фром секаде ;)

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: томпсънец-кореняк 5 Май, 19:20

  тая овца правеше свирки на емил иванов,а сега била най-честната.проверете и всички сделки ,които е подписвала като юрист в общината,да видите за какъв ред,законност и справедливост става въпрос.

 • Отговори (0) (0)
  7. добавен от: Миглена Бориславова 9 Май, 13:35

  Аз съм Мацето, тоест Миглена Христова Бориславова-Николова и заставам с името си и Ви призовавам Вие да посочите трите си имена и да се изправим очи в очи, за да докажете жалките си твърдения с факти и доказателства. Ако сте истински мъж го направете, но имайте предвид, че смятам да понесете отговорност за обидите си пред компетентният български съд. В случай че сте хейтър и Ви е платено да маскарите хората, тогава искрено Ви съжалявам, не Ви очаква нищо добро в личен план! Надсявам се да се видим скоро! Чакам Ви!

 • Отговори (0) (0)
  8. добавен от: Анонимен 10 Май, 09:52

  вярно пред българския съд много неща могат да се разберат и докажат, но да не се забравя, че истината не е приятна и за двете страни, успехи на всички

 • Отговори (0) (0)
  9. добавен от: Anonimno 26 Май, 07:28

  Tozi paraklis e delo na tatko ti , a ti samo slujish ,kato parawan :D za koeto iskrenno te sujalqwame ,che se izdigash blagodarenie na tozi chowek :idea: :idea: :idea:

 • Отговори (0) (0)
  10. добавен от: Radostin Tzvetanov 10 Юни, 15:01

  Еййй чатери... защо не дойдете при мен да ви науча на уважение с бой по кратуните селки и неблагодарни . Чакам Ви нали знаете къде да ме намерите. Жалкото е че само можете да си пишете и с това приключвате!!!! Освен приказки и завист за друго не ставате. може би само да се наливате с алкохол!!! :arrow:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (39)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (39)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (712)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1710)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (102)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (95)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (333)
70% Complete