Събота, 4 Май 2024, 13:39

БСП откри предизборната си кампания в Ботевград

16 Април 2013, 21:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5048 17


БСП откри тази вечер(16.04.2-13г.) официално предизборната си кампания в  Ботевград. Събитието започна с признанието на актрисата Джуни Александрова пред публиката, че в далечната 1971 г. в Ботевград  е декламирала стихове пред новооткрития паметник на великия българин Христо Ботев. Официален гост бе президентът на Република България от 2002 до 2012 г. г-н Георги Първанов, който е гарант за професионализма, почтеността, уменията и гражданска позиция на листата на Софийска област. Да подкрепи кандидатите за народни представители бе дошла и Нешка Робева, която в края на своя спектакъл „Не се гаси, туй що не гасне“, заяви:“ Не се срамувам да кажа и няма да се притеснявам да казвам, че съм била член на БКП по убеждение, а не, за да просперирам в кариерата си“. На предизборното мероприятие присъства и Светлана Шаренкова - писател, политик и общественик.

Председателят на ОбС  д-р Веселка Златева заяви пред препълнения салон на читалище „Хр. Ботев“, че на 12-ти май  пред българските избиратели има възможностите да оставят страната да се развива по пътя на безработицата и задълбочаващата се икономическа, просветна, здравна и социална криза, по пътя на строителството на магистрали, или да си върнат България. „Трите ключови думи в програмата на БСП са икономика, заетост и доходи. Това, че в листата на Коалиция за България от 26МИР няма представител от нашата община  за разлика от други политически партии, не трябва да ни демотивира, защото кандидатите за народни представители, повечето от които са сред нас днес,  ще бъдат съпричастни към решаването на проблемите ни. Затова вярната бюлетина е номер 5“. Д-р Златева посочи, че днешната дата не е случайна за откриване на предизборна кампания. По нейни думи на 16.04. 1879г. е гласувана Търновската конституция и е професионален празник  на българските юристи. Именно това е и поводът днес ботевградската общественост да посрещне водача на листата на БСП Корнелия Нинова, която е юрист по образование. Д-р Веселка Златева представи и останалите 13 кандидати за депутати в Софийска област по реда на тяхното подреждане в листата.  Това са Александър Димитров Паунов-коалиционен партньор, първи секретар на Комунистическа партия на България, Кирил  Добрев, Георги Бояджиев, Анна Тодорова, Владимир Александров, Красимир Кунчев, Александър Манолов, Асен Георгиев, Йордан Стоянов, Катя Симеонова, Соня Дончева, Кирил Недев и Силвия Стойчева.

"Балканец" предоставя на своите посетители подробна информация за всеки един кандидат за депутат от листата на БСП за 26 МИР в сектор "Избори 2013" - БСП.

След персоналното представяне на  всеки един от тях, водачът Корнелия Нинова заяви: „Това е отборът, с който Коалиция за България тръгва на битка и ще спечелим, защото имаме кауза и тя е да върнем България на хората“, заяви Корнелия Нинова. По нейни думи БСП поема ангажименти, за да станат те реалност. „Ще работим така, че да осигурим достойни старини на нашите майки и бащи, баби и дядовци като възстановим швейцарското правило при пенсиониране, т.е. увеличаване на пенсиите всяка година с ръста на цените и коледни надбавки, както го осигуряваше предишното правителство на БСП“. Нинова посочи още редица предизборни ангажименти на левицата – замразяване на възрастта за пенсиониране-гаранция пред младите хора, че ще доживеят възрастта за пенсиониране; гарантиране на първо работно място веднага след завършване на висше образование и плащане на осигуровките от държавата; намаляване таксата за висшите учебни заведения на 25% от издръжката на един студент; размерът на майчинството да се уеднакви с размера на минималната работна заплата; спешно изграждане на центрове за Спешна помощ, които да гарантират достъпно и  качествено  здравеопазване дори в най-отдалечените селища; такса от 1 лв. при личен лекар за пенсионери; политика за намаляване цените на лекарствата; съживяване на българското село  чрез привличане на фирми, които, откривайки там работни места и осигурявайки производство – няма да плащат данък печалба в продължение на 5 години; преотстъпване на държавните данъци за развитие на регионите и подобряване на ежедневието в българските общини. Кандидатът за депутат Корнелия Нинова посочи конкретно как ще бъдат реализирани тези приоритети на БСП. „Въпреки това, което ще наследим- една бедна хазна, липса на приходи в бюджета, увеличен външен дълг и стопен резерв, пари има, стига да бъдат правилно разпределени и да има воля за истинска човешка политика, обърната към хората“. По думите на Нинова 400 млн.лв са откраднати от българския народ,за да бъде подслушван незаконно последните 4 години, които е можело да отидат за пенсии, за здраве и децата на България. Други 6 млрд. лв. са откраднати от контрабанда на цигари, алкохол и горива, обяви още водачката на листата. „Ние ще водим такава политика, обърната с лице към хората. Затова имаме нужда от вас. Протягаме ви ръка и нека заедно да върнем България на нашите семейства“,  бе призивът на Корнелия Нинова.

След  нея на сцената към ботевградчани се обърна коалиционният партньор на БСП – Александър Паунов. „На прага сме на предсрочни избори, защото управлението на ГЕРБ докара мизерия за българския народ. Стигнахме до там, че военен застреля семейството си. Това помним само от историята, в която е записано,че Кочо Чистеменски в Перущица застрелва семейството си, за да не попадне в ръцете на турците. ГЕРБ смачка българската икономика и произведе 400 хил. безработни и отново протягат ръка към властта. Те трябва да бъдат спрени. Смятам, че всички обединени партии в Коалиция за България имаме за задача, заедно с вас да пресечем това управление“, заяви накрая Паунов.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Избори 2013

Подобни новини

Коментари (17)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Иванова 16 Април, 22:01

    Впечатлена съм от откриването на кампанията.Браво, беше прекрасно.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Април, 22:03

    БСП доказват, че трябва да влезнат в управлението.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Април, 22:06

    ГЕРБ бяха много зле във Врачеш.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Април, 22:24

    Те не са спирали да ни управляват.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Jane 16 Април, 22:44

    http://izbori.bspsf.bg/да-върнем-българия-на-хората-официале/

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: независим 16 Април, 23:22

    много силно мероприятие на БСП, аз ги харесах,а с тези послания на Ботев,Левски,Иречек и т.н беше супер подходящо за подобна изява

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: гост 17 Април, 08:50

    браво щом като са разнообразили репертоара си и освен за Бойко Борисов и Цветан Цветанов са говорили и за Ботев и Левскси-защото другото вече ни омръзна

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Април, 11:07

    #7 Омръзна ни Бойко Борисов да ни говори за Станишев ...

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Април, 19:06

    Колко сте заблудени...

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 17 Април, 19:47

    :shock: :shock: :roll: :?: :?: :?: :?: :?:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete