Понеделник, 29 Април 2024, 01:41

Депутатите Добрев и Стойнев с 4 съвместни законопроекта в 41-то НС

25 Март 2013, 10:26
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3366 3


По време на 41-то Народно събрание народните представители от Коалиция за България са внесли общо 210 законопроекта. От тях най-много са на Драгомир Стойнев - 21, който членува в общинската организация на БСП в Ботевград.Това стана ясно на общинската конференция на БСП, която се състоя вчера- 24 март в малкия салон на читалище "Хр. Ботев". 
Народнията представител Кирил Добрев е внесъл 11 законопеоректа и е работил активно в две комисиии- по вътрешна сигурност и общестен ред и в Комисия за шистовия газ, като единствения геолог в Народното събрание. В работата си в първата комисия е предизвикал два вота на недоверие- по имотното състоянив на Цветан Цветанов ,а другият за полицейското насилие. Законопроектите внесени от Добрев касаят  предимно  младите хора – законопроект за националната политика за младежта,  данъчно стимулиране на работодатели при предоставяне на стипендии за студенти и ученици,  стимулиране на работодател при наемане на работа на младежи до 29 г, законопроект относно зачитането на висше образование  за трудов стаж. Посочените законопроекти са изработени съвместно с Драгомир Стойнев. Добрев има и 64 предложения, отнасящи се до бюджетите в Софийска област между първо и второ четене, 25 питания- от тях 2 са за с. Трудовец, едно за депото край Ботевград и едно за полицейското насилие. Над 320 са срещите на депутата в Софийска област по важни въпроси, касаещи гражданите и партийните организации.
Драгомир Стойнев,  като най-млад  депутат в парламентарната група на БСП е поставил и 52 питания. В досегашното Народно събрание е работил в три сфери – пенсионна реформа, младежка беработица и демографска криза. На вечрашната конференция на БСП той представи социалната програма , с която партията ще излезе на изборите. Мерките, които той предлага са в следните области:
Пенсионна реформа – замразаяване на стажа и възрастта, хората да могат 2 години предсрочно да се пенсионират, обвързано със средната продължителност на живота; Въвеждане на Швейцарското правило – ежегодно осъвременяване на пенсиите и регулярно преизчисляване на старите пенсии.
Увеличаване на максималния осигурителен доход на 10 минимални работни заплати – 3 100 лв. и над тази сума да има друга ставка на данъчно облагане;
Обществен договор за преодоляване на демографската криза:
-          Увеличаване обещетението за отглеждане на детеот 1 до 2 годишна възрастдо  размера на минималната работна заплата – 310 лв
-          Увеличаване на детските надбавки и обвързване с възрастта на детето при отпадане на подоходния критерии т.е.  детски надбавки за всички деца.
-          Увеличаване на целевите помощи за първокласниците от 150 на 310 лв.
-          Целева финансова подкрепа за 250 хиляди  деца в общинските детски градини по 50 лв на дете ежегодно
-          Създаване на нови 250 хил. трайни и временни работни места – 70 хил. раб. Неста годишно
-          Минималната работна заплата да се вдига по 30 лв.  и да достигне 450 лв. , с което се увеличава максималния осигурителен доход – 4 500 лв.
-          Ръст на доходите с  не по-малко от 40%.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Избори 2013

Подобни новини

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Март, 14:23

    много добра платформа като социални решения да се надяваме ,че БСП ще постави въпроса и за участие на държавата с инвестиици в изграждането на промишлени предприятия ,каквито имахме за да има работа а не да купуваме чуждите боклуци Браво мочета , действайте вие сте образовани и можете да направите добро за България усппех .Нека ги подкрепим . Не вярвайте на новоизлюпени политици .те нямат идеи ното знания.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Манаф Куртов 25 Март, 23:49

    Дражко е засмян - може би нощеска бате Вальо е бил с него :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Манафа 25 Март, 23:57

    Дражко и Вальо: цуни - гуни :lol:

    http://www.balkanec.bg/galeria/rumen-guninski-i-valentin-zlatev-prerqzaha-lentata-na-nova-detska-ploshtadka---17.10.2012g.-307.html

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete