Събота, 4 Май 2024, 12:45

Емил Георгиев от "Модерна България": "Лъсна истинското партийно лицемерие"

14 Април 2013, 14:03
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3955 7


Представители на няколко партии се нахвърлиха върху Гражданската листа “Модерна България” в дебат по БНР. Според партийците, участието на граждански движения в изборите било недопустимо и само партийните водачи и ръководства трябвало да подреждат кандидатски листи, а не граждански организации да излъчват граждански кандидати. “Лъсна истинското партийно лицемерие и фалшивата претенция за “граждански квоти”, която повечето партии си закачиха като брошка. За разлика от тях Гражданската листа “Модерна България” е подредена пряко от повече от 60 неправителствени организации, читалища и инициативни комитети от цялата страна”, заяви в отговор водачът на гражданските кандидати в София-област Емил Георгиев.

Той обяви, че непартийното движение “Модерна България” не подсмърча под стените на институциите и не приказва за граждански контрол, а го прави на практика със събраната подкрепа от повече от 120 хиляди граждани за провеждане на референдум за отзоваване на политици и за право на жалба срещу лоши закони пред КС. “Категорично сме против това партиите да получават десетки милиони държавни субсидии ежегодно от джоба на хората в условията на криза, масова безработица и бедност”, отсече Емил Георгиев.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Избори 2013

Подобни новини

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Април, 15:21

    и кой номер ви е бюлетината?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Април, 17:04

    Бюлетина номер 9.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Април, 18:16

    Е тези неолиберали нарочно направиха такава подписка точно сега предизборно. Въпросът е дали тези подписи, уж за референдум, дали не са използвани за регистрация за изборите. Целта не е ли, пак такива бивши НДСВ-исти и сие да се наредят до кокала, и до голямата държавна баница. Излезе информация в някои медии, че са спонсорирани от видни наркотрафиканти. Който се съмнява за какво са използвани подписите му, може да се обърне към ЦИК за безплатна проверка. :?:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Април, 21:11

    #3 Пълни глупости, знаем че си от ГЕРБ и пишеш по форумите за да дразниш хората.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 14 Април, 21:20

    4, Не е вярно! Нищо не знаете, а пишете свободни съчинения, удобни за Вас.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 14 Април, 21:30

    4, "Лъсна истинското партийно лицемерие"
    важи за вас, които се пишете народни хора, либерали и т. п. неща. А истинската свобода е това, да търсиш и казваш истината , дори тя да не се харесва от такива като вас. Такива неолиберали не би трябвало да се дразнят от чуждото мнение, нито да пишат клевети, измислени от тях за неудобни им хора, които дори не познават!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Рангел Владимиров 16 Април, 17:56

    Подписката изобщо не е започнала предизборно, осведомете се преди да говорите, или просто си правите вятър на устата?!
    Модерна България наистина се открояват на фона на другите. За разлика от повече хора, които само драскат по форумите без да мислят, аз си направих труда да ги проуча. Техните идеи са започнали реализацията си още от миналата година, т.е. преди протестите и преди да се знае, че ще има избори! Аз лично смятам да гласувам за тях!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete