Сряда, 21 Февруари 2024, 16:34

Георги Стоянов: Въпросът за монополите е един от основните акценти в програмата на РЗС

24 Април 2013, 11:46
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3632 3


Един от основните акценти в програмата на РЗС, който в последно време е доста актуален, е за монополите, развиващи се на територията на страната ни. Това каза пред Агенция „Фокус” Георги Стоянов, водач на листата на РЗС за 26 МИР-София област. „Големият недостатък за целия преход през годините е, че всеки един гражданин на България беше подложен на издевателство от гледна точка на положението, в което се намира и беше накаран да работи и да служи в услуга на големите монополисти – монополистите във ВиК, в електропреносната мрежа, в топлофикациите и в много други браншове на икономиката. Много семейства са директни заложници на тези монополисти”, посочи Стоянов. По думите му едно от първите неща, които РЗС ще направи в следващия парламент, е тези договори с големите монополисти да се преразгледат и да се денонсират. „Един от основните акценти е темата за борба с енергийната мафия. Председателят на РЗС Яне Янев води тази борба от няколко години и смея да твърдя, че в тези сигнали, които са внесени при главния прокурор, се съдържат доказателства за лица от висшите етажи на властта, които директно са покровителствали монополите”, каза Георги Стоянов.
Най-големият проблем в Софийска област е обезлюдяването на малките населени места, където почти няма млади хора, работа и работни места. „Въпреки че Софийска област се намира близо до столицата, тя е най-ощетената област от гледна точка на това, че няма този селски стандарт на живот, с който да може млади семейства да се върнат на село близо до София, за да имат нормален живот. За 23 години е скъсана пъпната връзка с българските села, а те предлагат много добър живот”, заяви Стоянов. По думите му когато България е била в подем, е било по времето на развитието на българските читалища. „Едно културно средище като българско читалище, българско училище в тези населени места, ще окаже огромно въздействие върху хората да се върнат в малките населени места”, добави още Георги Стоянов.
Според него културният туризъм в Софийска област не е достатъчно развит и почти няма места, в които да има информационен център.

Източник: агенция Фокус

Ключови думи: Избори 2013

Подобни новини

Коментари (3)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: Анонимен 26 Април, 00:03

  Калинки!
  ГЕРБерка направи Шимон Перес президент на Ирак!
  Младата евродепутка от ГЕРБ Моника Панайотова представи държавния глава на Израел Шимон Перес като президент на Ирак. Грешката й лъсна на постинг на личната й страница във Фейсбук.

  “В момента президентът на Ирак Шимон Перес прави обръщение в пленарна зала в Страсбург. Основен акцент в изказването му е поставен на отношенията с Палестина и подновяване на мирния процес, не само между Израел и Палестина, но и в целия регион на Близкия Изток”, гласеше статусът на Панайотова, която започна политическата си кариера като един от лидерите на младежката организация на управляващата партия.”, публикува Панайотова в социалната мрежа, без много да се замисли.
  Иначе Моника е бакалавър по Международни отношения и магистър по Международни икономически отношения със специализация “Управление на международни проекти” от УНСС. Неграмотната проява на Панайотова веднага стана обект на множество критики и подигравки във Фейсбук.

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 26 Април, 00:32

  Егати-му простотията на тия Герберасти/ки. О, не, не Калинки, а Герберинки са всички гербери :x По-прости от тия смотани герберасти няма и в Африка, да не говорим за Румъния :P

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: Анонимен 29 Април, 08:45

  я Симеон Ганчев той на всички ли партии симпатизира

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

отговори
Да (75)
70% Complete
Не (151)
70% Complete
Не знам (14)
70% Complete
Сумата трябва да е по-малка (24)
70% Complete