Петък, 10 Май 2024, 19:58

Кандидатите на ПП МИР проведоха срещи в селата Краево, Рашково и Радотина

10 Октомври 2023, 07:50
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1134 4


Предизборна обиколка на кандидата за кмет на Община Ботевград - Иван Гавалюгов, и кандидати за общински съветници от листата на ПП МИР включваше селата Краево, Рашково и Радотина. В обръщението си към жителите и на трите села Иван Гавалюгов заяви, че няма да поема пред тях ангажименти, които не може да изпълни, както и че ще продължи да бъде честен и добросъвестен в своите дела. Гавалюгов посочи, че натрупаният опит и свършеното през последните осем години, нерешените проблеми и перспективите занапред са го мотивирали да се кандидатира отново за кмет на община Ботевград.

В хода на срещи се откроиха няколко проблема, характерни за повечето от малките населени места в общината и отдалечените им махали. Първият от тях е лошото качество на питейната вода, което тече от чешмите и нейната цена. Според жителите и на трите села резервоарите им са пълни с кал и пясък, както и не са поддържат адекватно от ВиК – София . Преди да направи разяснения по темата за увеличената цена на водата, Иван Гавалюгов припомни на хората стъпките, предприети от Общината в изпълнение на държавната политика във ВиК сектора, а именно приемането на Община Ботевград за член на Асоциацията по ВиК – София област и предоставяне на общинската ВиК инфраструктура за стопанисване и управление на „ВиК“ ЕООД – София, както и възможностите, които произтичат за кандидатстване по проекти за подмяна на водопроводи и изграждане на канализационни мрежи.

Слабото напрежение в електрическата мрежа се оказа също сериозен проблем и в трите села, особено в по-отдалечените махали.

На срещите в Радотина и Рашково беше повдигнат и проблемът с огромния трафик по ремонтирания път Ботевград-Литаково-Ребърково и високата скорост на автомобилите. Жителите и на двете села не са доволни от извършения ремонт от АПИ и че тротоарите са оставени в безобразно състояние.

МИР Ботевград участва с №63 в бюлетината за Местните избори на 29 октомври 2023 год.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ПродължавамеЗаедно

Подобни новини

Коментари (4)

  • Отговори (3) (4)
    1. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 19:13

    Кмете, я разкажи на пенсионерите какви заплати даваш на баскетболистите и колко струва новия, дето си го напазарил /вероятно пак за 1 година. Знаеш ли как ще ти се радват тогава / с тоягите/

  • Отговори (4) (2)
    2. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 20:36

    Не вярвах на това,което се говореше и пишеше,затова проверих лично–само едни 100 метра от ул. "Божко Божилов"/от светофара на болницата от двете страни до кръстовището при ВИК.След полагане на "нещо"/за което се говорят легенди/,беше положен асфалт от 1–1,5 см,който след 8–10 дни пропадна видимо..Сигурно са вложени хиляди наши пенсии/може да се провери/Защо кандидатите за кметове не отидат на место и да се научат как се усвояват наши пари/или как не трябва/Те също да да заявят,че няма да са зависими например от Делян Пеевски/това се говори/.Това са само 100метра и хиляди левове..Снимайте този ремонт,ще ви бъде полезен..

    • (3) (1)
      1. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 07:46

      Да не е отишъл кметът ти да асфалтира? Има си други лица, които са отговорни за асфалтирането.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 11:09

    Рашково и Радотина само доктора е ходил през изминалите четири години

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (230)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete