Събота, 27 Април 2024, 20:26

Със сърце и разум в предизборната битка влизат кандидатите от МИР Ботевград

5 Октомври 2023, 10:07
(4) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3389 57


“Мисля, че всички ние сме разпознаваеми като обикновени хора от нашия град и нашата община. Какво ни мотивира да се включим отново в кампанията за местни избори – мен лично, ме мотивира усещането, че сме полезни – изключително важно нещо. Трудно е, признавам, да ръководиш една община, и то община Ботевград, но пък е изключителна чест и удоволствие, когато виждаш резултат от усилията, които влагаш всеки ден заедно с хората около теб. Мисля, че се случиха хубави неща, разбира се, винаги желанията ни са по-големи от възможностите ни и искаме нещата да се случат по-бързо, отколкото могат да се случат. Това ни мотивира да продължим напред, на надграждаме направеното през изминалите четири години. Бих искал да благодаря на колеги ми от Общинския съвет през изминалия мандат и на всички участници от листата през предходния мандат, че бяхме заедно, че заедно се борихме за един по-хубав Ботевград и една по-хубава община. Благодаря им за взаимното доверие да бъдем отново заедно и в предстоящите избори. Убеден съм, че спечелихме доверието на голяма част от жителите на община Ботевград, също така съм убеден, че това доверие ще бъде напълно оправдано“, каза във встъплението си Иван Гавалюгов – кандидат за трети кметски мандат на община Ботевград и водач на листата на гражданското движение.

“Със сърце и разум“ – под това мото ще премине предизборната кампания на кандидатите от МИР Ботевград. Листата на гражданското движение бе представена снощи в зала “Ботевград“. Тя е съставена от икономисти, лекари, инженери, учители, частни предприемачи, културни и спортни дейци, общественици. Някои от кандидатите имат опит като общински съветници. Новите попълнения също са личности с отговорно нравствено и гражданско поведени, доказани професионалисти в своите сфери. Хора на различна възраст. Най-младите – Ангел Василев - студент, Соня Барбушева и Мартина Стоянова, съответно на 19, 24 и 28 години, са избрани чрез инициативата, с която МИР Ботевград дава шанс на местни граждани да участват в управлението на общината.

В листата влизат и трима кандидати за кметове на кметска. Това са Еленко Иванов – кандидат за втори кметски мандат на село Трудовец, Драгомир Григоровски – кандидат за кмет на село Врачеш и Иван Георгиев – кандидат за кмет на село Новачене.

Всеки кандидат имаше възможност да се представи и да мотивира решението си за участие в местните избори от листата на гражданското движение. “Да се продължат хубавите неща, които се случват в нашата община, няма нужда да се изброяват, те се виждат“; “Да продължи възходящото развитие на общината“; “За по-доброто бъдеще на всички нас –жителите на общината, и нашите деца“; “Да надградим и довършим започнатото през изминалия мандат“; “Защото човек трябва да поема отговорност, да помага на тези, които искат нещата да се случват, а не да чака, надявайки се, че някой друг ще го направи вместо него“; “Тук съм защото искам да подкрепя тази гражданска формация, да дам идеи, да бъда полезен както с професионалния си, така и с житейския си опит“; “Срещнах съмишленици, които със сърце и разум работят за община Ботевград и искам това да продължи“; “Бъдещето зависи от всички нас, не само от една прослойка“ - смята най-младият кандидат – това са някои от акцентите в изказванията на кандидатите.

Кандидатът за кмет на Ботевград Иван Гавалюгов представи отчет за управлението си през изминалия мандат. Акцентите – модернизиране на болницата, което продължава; подмяна и изграждане на водопроводи в селата Новачене, Литаково, Скравена, Трудовец; поетапна подмяна на водопроводната мрежа във Врачеш и Ботевград; решаване на проблема с водоснабдяването в малките села – Боженица, Липница и Елов дол; обновяване на градския стадион; поетапно благоустрояване на кварталите и създаване на нов квартал – “Юг“, на територията бившето ТКЗС; изработване на Общ устройствен план на Ботевград, който вече е внесен за одобрение в Общинския експертен съвет по устройство на територията; изработване на Генерален план за организация на движението в Ботевград, който се реализира поетапно; дострояване и модернизиране на детски градини;

Отчетът съдържа над 120 страници и е публикуван на интернет страницата на общинската администрация: С него може да се запознаете тук.

Иван Гавалюгов очерта и целите, които си поставя, ако отново бъде избран за кмета на община Ботевград. Сред тях са реконструкция на централната градска част на града, за която има изготвен проект, избран изпълнител и осигурено финансиране за първия от общо петте етапа; обновяване на централните пространства в малките населени места; продължаване на поетапната подмяна на водопроводната мрежа в Ботевград; реализиране на проект за над пет милиона лева за модернизация на ОУ “Н. Й. Вапцаров“ – прогимназиален етап, на ОУ “Любен Каравелов“ – с. Трудовец и на физкултурния салон на ОУ “Васил Левски“ – Ботевград; дострояване на сградата на ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“, за която също има изготвен проект; довършване реконструкцията на Младежкия дом; изграждане на индустриална зона “Север“, която да удовлетвори нуждите на бъдещи инвеститори, които са заявили желание да развиват дейност именно тук – в нашия град; осигуряване на финансиране за реализиране на проекта за спортен комплекс със закрит плувен басейн и хотелска част.

МИР Ботевград участва с  №63 в бюлетината за Местните избори на 29 октомври 2023 год.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ПродължавамеЗаедно

Подобни новини

Коментари (57)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 11:18

    Интересно как досега няма коментар

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 00:28

      На мен ми е пък интересно, как един не им пожела “успех” хахаха

    • (1) (0)
      2. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 00:29

      Има двама -трима

    • (6) (2)
      3. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 15:08

      Няма щото хората се наслушаха, на обещания и проекти и щото останаха кухи.

  • Отговори (7) (12)
    2. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 11:52

    Ни сърце, ни разум

  • Отговори (19) (8)
    3. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 11:54

    Без конкуренция!

  • Отговори (3) (4)
    4. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 12:13

    Няма коментари че е дълго за четене.
    Аз също не прочетохххх цялата ст-я

  • Отговори (8) (5)
    5. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 12:19

    Успех!

  • Отговори (21) (13)
    6. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 13:00

    Иване, с теб сме!

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 13:28

    :uups: :arrow:

  • Отговори (23) (14)
    8. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 15:12

    Да гласуваш за Кочкова е все едно да гласуваш за Георгиев бог да го прости. Никога !

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 6 Октомври, 20:53

      Супер ще бъде, такива умници тя лесно ги подрежда.

  • Отговори (5) (0)
    9. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 15:51

    тук съм за коментарите

  • Отговори (13) (14)
    10. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 16:07

    и ..Бомбата кмет? Не може три думи в изречение да върже, но ще управлява Врачеш. Бомба, мераците са едно, възможностите-друго.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete