Събота, 4 Май 2024, 10:33

Кметът Георги Георгиев „Благодаря на двете правителства за новата зала”

29 Март 2014, 13:47
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4324 6


„Несъмнено датата 29 март 2014 г. ще остане една забележителна дата в историята на Ботевградска община. Тук в зала „Арена Ботевград” ни събира един единствен повод – откриване на новата придобивка, която жителите на общината ще получат”, заяви кметът на община Ботевград по време на официалната церемония по откриване на новото спортно съоръжение. Присъстващите официални гости бяха Михаил Михов - председател на Народното събрание, Десислава Терзиева – Министър на регионалното развитие и благоустройството, Илияна Йотова – евродепутат и член на ИБ на НС на БСП, Йордан Йовчев -  зам.министър на Министерство на младежта и спорта, Бойко Борисов - председател на ПП”ГЕРБ”, Георги Глушков - президент на Българската федерация по баскетбол, областният управител Емил Иванов, народни представители, ръководители на държавни агенции и ведомства, кметове на съседни общини. Министър-председателят Пламен Орешарски бе изпратил Поздравителен адрес по повод откриването на „Арена Ботевград”. Поздравителни речи произнесоха министър Десислава Терзиева, Михаил Миков, Бойко Борисов, Георги Глушков и кметът Георги Георгиев. Пламен Трънски благодари от името на спортната общественост за изграждането на новото съоръжение в Ботевград.
Церемонията по откриването започна с водосвет за здраве, отслужен от йеромонах Диловски – игумен на Чекотински манастир. От името на Ловчански митрополит Гавриил, той благослови всички присъстващи.
Лентата по откриване на спортния обект бе прерязана от министър Терзиева, Михаил Михов, Илияна Йотова, Йордан Йовчев, Бойко Борисов и депутата Даниел Георгиев, Емил Иванов, Георги Глушков, кметът Георги Георгиев, инж. Рашо Стайков. 

В своята официална реч Георгиев заяви, че зала „Арена Ботевград” ще бъде визитка на града не само в общината, региона и страната, а и извън нея. „Убеден съм, че с името на „Арена Ботевград” ще се заговори в цяла Европа и в целия свят. Залата не е мит на лист хартия, залата е една реалност ”, подчерта той. Георгиев благодари от свое име и от името на гражданите на общината на двете правителства  - на Бойко Борисов и на Пламен Орешарски, което в последните две седмици преведе последните 1 млн. и 800 хил.лв., за да може Община Ботевград да се разплати със строителната фирма „Р.С.Инженеринг”. По негови думи днес многофункционалната спортна зала се въвежда с акт в експлоатация и с разплатени всички сметки, включително и към работници. „Благодаря на Бойко Борисов, който през 2012 г. осигури целева субсидия от 750 хил.лв. да започнем залата", не пропусна да отбележи Георгиев. Той заяви,  че залата е изградена по желание на жителите на общината и Ботевград – по искане на младото подрастващо поколение и феновете.

Кметът благодари на управителя на строителната фирма „Р.С.Инженеринг”, изградила обекта – Рашо Стайков, като посочи, че благодарение на него за най-кратки срокове и при най-евтини финансови условия, тя вече е факт. Георгиев изрази публична благодарност още и към арх. Богданов – ръководител на проектанската фирма за красивата архитектура, която е постигната. Кметът посочи, че капацитетът на залата е до 5 хил.места, а за концерти -  до 7 хиляди.
„Аз съм убеден, че много спортисти на община Ботевград ще станат шампиони. В тази зала ще минат поколения артисти , танцьори и
певци от тук и страната и ще очароват с таланта си".

Георги Глушков – председател на Българската федерация по баскетбол  връчи почетен плакет на кмета Георги Георгиев с думите:  „Най-баскетболния кмет Георги Георгиев сбъдна мечтата на жителите на Ботевград  да имат една  зала, която да ги представя достойно, както в България, така и в Европа".

В знак на благодарност Георгиев  връчи  почетното звание „Заслужил гражданин на Ботевград” с Решение 70 на Общински съвет на инж.Рашо Стайков.  Кметът заяви, че благодарение на него, Община Ботевград е спестила 10 милиона лева. „Преди него никоя фирма не обеща да построи новата зала за 7 милиона лева. Всички искаха 15-17 милиона лева.”, подчерта той и добави, че заслугите на инж. Стайков са показателни за построяването ж.к .”Панорама”, за преобразяването на ОУ”В.Левски”, за изграждането на Ротондата и новото площадно пространство в центъра на Ботевград.
От своя страна инж. Рашо Стайков даде на Георги Георгиев разрешителното за ползване на спортното съоръжение, с пожелание за много щастливи мигове. Той поздрави своя екип  и заяви „Това са хората, които направиха залата. Благодаря и на общинската администрация за предоставената ми свобода на действие”.

С  почетния медал на  кмета на общината бе награден и  арх. Здравко Николов от проектанската фирма „Амфион” – ръководител на проекта.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Арена Ботевград

Подобни новини

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Март, 14:58

    Залата е направо страхотна!Само не знам защо Димитър "Китаеца" сте го снимали?Този мошеник!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Март, 19:37

    За спортните събития пак с покани ли ще е?
    С покани влизаха хора , които няма да стъпят повече там.Повечето и не знаеха защо са там.
    Не можахте да се отървете от този комунистически манталитет, че едни са по равни от други.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Март, 20:39

    Пълна излагация, бойкот на следващата среща на Балкан, да видим колко хора ще отидат на мача!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Март, 21:44

    Stiga s toq Balkan be

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 31 Март, 12:35

    Китаеца е пълен боклук!Доста хора е прекарал и не им е платил заплатите.Пълен нещастник!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete