Петък, 19 Април 2024, 17:25

Кметът пожела на Влади Далаклиев да стане световен шампион

5 Юли 2012, 09:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4058 6


Европейският шампион по олимпийско таекуон-до Владимир Далаклиев  и неговият треньор Пламен Трънски бяха официално наградени днес в 10.00ч. с две парични премии от кмета на общината Георги Георгиев.  Припомняме, че Далаклиев спечели златния медал в Атина на 16-ти юни 2012г. По решение на Общинския съвет Влади получава 5 хил. лв. награда, а Трънски – 3 хил. лв. На церемонията той дойде с медала, за да го покаже лично на общинското ръководство. Присъстваха председателят на Общинския съвет Йорданка Лалчева, секретарят на общината Цеца Иванова, Петко Колев – Главен експерт ФКС в Община Ботевград.
„ Със сумата, която ви даваме, искаме да Ви стимулираме да продължавате все така да вървите напред. Не го приемайте като подарък – това е една заслужена оценка за вашия труд. Ние очакваме от вас олимпийски медали. Дай, Боже, аз ви пожелавам да станете дори и световен шампион”. С тези думи кметът Георгиев се обърна към състезателя на „Сунг – ри Атлантик” преди да връчи наградите. На въпрос дали Общината ще награди Влади, ако стане световен шампион, кметът отговори: „ Ако Далаклиев стане световен шампион шест пъти - шест пъти ще внасям предложение до Общинския съвет за награждаване, защото шампионите трябва да се награждават и защото е много трудно да станеш шампион”, каза Георгиев и допълни „ Пак казвам -  ние инвестираме в бъдещето и ще продължаваме да го правим не само с г-н Далаклиев, но и с други младежи, които успеят да завоюват европейски или световни  титли. Не веднъж съм казвал, че за нас спортът е нещо голямо. Смятам, че това ще мотивира младото поколение в Ботевград, за да могат да се занимават с позитивни неща и да вървят по правилния път, а не с дроги и други неблагоприятни за обществото дейности. Неслучайно сме поели пътя по изграждането на многофункционална зала. Само така можем да бъдем средище и домакини на различни спортни първенства за в бъдеще.”
Треньорът Пламен Трънски от своя страна се обърна към Георгиев с думите: „Ние наистина благодарим за този Ваш жест, вие винаги сте стояли зад нас. До голяма степен успехът е и заслуга на Вашата помощ. Влади, както върви възходящо, може да стигне до световната титла”. Трънски допълни, че следващия месец състезателят ще участва на олимпийско първенство и с финансовата подкрепа, участието му там е осигурено. Той потвърди думите на кмета, че следващата година очаква от Влади успех на световното пръвенство.
Владимир Далаклиев също благодари на общинското ръководство за оказаната чест и заяви: ”Аз много благодаря  за това ваше признание. Това наистина е голям стимул за по-големи успехи, към които се стремя”.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Владимир Далаклиев , Пламен Трънски

Подобни новини

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Юли, 10:11

    Поздравяваме те Влади!Ти си нашата гордост! Продължавай САМО ТАКА!!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Юли, 10:15

    Евала Влади, само напред и много късмет в следващите срещи. Поздрави и за треньора, най-добрия в България.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Юли, 10:17

    Този спорт е много труден и спечелената титла е наистина огромен успех. На такива момчета трябва да се помага, за да вървят наистина нагоре!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 5 Юли, 10:42

    сметището докога ще продължава да обгазява целия град

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 5 Юли, 12:19

    Влади ако му отвърти един шут на тоя дали ще трябва да се правят нови избори :lol:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 5 Юли, 13:09

    Поздравления за Влади и Пламен!!! Вие го заслужавате! Поздравления за кмета и Общинското ръководство, които оценяват тежкия път до успеха!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete