Сряда, 1 Май 2024, 22:06

Корнелия Нинова:"С реформата на плоския данък ще освободим 1 милион души от облагане"

11 Април 2013, 21:46
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4619 7


Промяна на плоския данък е един от параметрите, които ще залегнат в предизборната платформа на БСП. Това заяви пред „Балканец“ и многократно в медийния ефир Корнелия Нинова-водач на листата на БСП в Софийска област . „Плоският данък бе въведен в условия на икономически растеж и тогава гарантираше повече приходи в бюджета. В условия на криза обаче искаме обществото да бъде солидарно и да се подпомогнат най-бедните хора. България е на първо място по бедност в класациите на Европейския съюз“. Така  Нинова обясни мотивът на левите да дадат нов смисъл на продукта на предишното правителство на Станишев. Партията предлага до размера на минималната работна заплата, която да стане до 450 лв, да не се плаща данък върху доходите на физическите лица. Между минималната работна заплата и 4 500 лв. ще се запази досегашният размер на плоския данък от 10%. Над 4 500 лв. облагането да бъде 20%, но само за разликата над тази сума, обещават социалистите. До 4 500 лв. данъкът ще е 10%, а  ако заплатата е 5 000 лв. –се плаща 20% данък само върху 500-те лева остатък , което означава 11%, а не 20%, обясни досегашната депутатка Нинова. „Тази реформа на данъчното облагане ще осовбоди 1 млн. души, които получават минимална работна заплата. Около 2 млн. души ще запазят ставката от 10% данъчно облагане, а 45 хиляди са богатите, които ще плащат по-висок данък. На бюджета това ще коства 300 млн.лв. по- малко  приходи“ каза още Нинова. Тя посочи обаче, че това ще бъде компенсирано от други данъци – акцизи и ДДС, от които по нейни думи в момента, заради некомпетентното управление на ГЕРБ, се губят около 6 млрд. лв. в контрабанда.

БСП в София област ще води позитивна кампания, категорична е водачката на листата в 26 МИР и посочи:“Ние ще бъдем абсолютна  алтернатива, на това което правеше досега ГЕРБ. Те фалираха 300 малки и средни предприятия. Държавата спря да им плаща задълженията си и да им възстановява ДДС. Ние залагаме на конкретна програма за развитие на малки и средни предприятия. Обратно на това, което направиха ГЕРБ- замразиха доходите, ние ще работим  за въстановяване на швейцарското правило при пенсиите, повишаване размера на майчинството и разкриване на нови работни места. По отношение на основния си опонент- Владислав Горанов- водач на листата на ГЕРБ В Софийска област, Корнелия Нинива заяви: „Горанов е олицетворение на досегашната политика на ГЕРБ, тъй като той бе дясната ръка на Симеон Дянков. Горанов е и автор на досегашните бюджети на държавата, които доведоха до такава бедност и безработица на българския народ, така, че не очаквам, че той би променил икономическата ситуация в страната. Именно той 22 пъти произнася в Парламента изречението „Бюджета, който предлага Дянков е единственият възможен и най-добър за държавата и Симеон Дянков е най-добрия финансист в момента, който може да спаси държавата от криза“.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Избори 2013

Подобни новини

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Април, 22:03

    Корнелия трябва да поведе Софииска област.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Април, 22:30

    Mnogo stoinosten chovek.Uspex!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Април, 06:14

    Тази жена найстина е много добра, харесва ми как говори, трябва да и се даде шанс.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: гост 12 Април, 07:45

    ами дайте и

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 12 Април, 18:15

    http://botevgrad.com/news/47932/Todor-Hristov--edinstveniyat-botevgradchanin-vodach-na-lista-v-Sofiyska-oblast/?compage=0

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 12 Април, 19:03

    http://razuznavane.com/?p=396
    "КОРНЕЛИЯ НИНОВА – ЖЕНАТА ” ХАМЕЛИОН”...

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Читател 13 Април, 06:38

    ГЕРБ оскъпи тока за години напред
    Обречени сме на високи цени на електроенергията заради безмозъчно инсталираните три пъти повече солари от тези, които трябваше да имаме през 2020 г.

    Светла Василева

    (таблици, справки по години и по предприятия, динамика на цените през последните години, сравнения)

    http://www.duma.bg/node/52493

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (203)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete