Четвъртък, 2 Май 2024, 19:36

Красимир Живков беше на посещение в Москва

15 Ноември 2012, 08:53
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3786 0


По покана на Директора на Центъра на промишлеността на Република България в Москва в периода 3–7 ноември 2012 г., официална делегация от Софийска област, водена от Областния управител г-н Красимир Живков посети Москва и Подмосковието. Официалната делегация взе участие в редица мероприятия.
На 4 ноември съвместно с представители от Центъра на промишлеността, делегацията взе участие в 19-тия Московски международен Ски салон. На изложението българската страна беше представена от „Бороспорт” АД и от компанията „Солвекс груп” –
най-големия български тур оператор на руския пазар.
На 5 ноември беше организиран и проведен Ден на Софийска област в Центъра на промишлеността на Република България в Москва. На срещата бяха поканени много представители на бизнеса и на културните среди от руска страна, бивши дипломати, търговски представители на български фирми и др. Областният управител г-н Живков представи пред гостите от Русия Софийска област с нейните 22 общини, нейната икономика, култура и история. Презентации направиха кмета на община Горна Малина
г-н Емил Найденов, кмета на община Ихтиман г-н Калоян Илиев, изпълнителния директор на „Бороспорт” АД г-н Деян Николов. На тази среща по покана на директора на Центъра на промишлеността присъстваха също така и бившите руски посланици в България г-н Виктор Шарапов и г-н Анатолий Потапов.
Кулминация в програмата на официалната делегация беше проведената на 6 ноември среща в администрацията на Московска област. От българска страна присъстваха Областния управител г-н Красимир Живков, българския посланик в Москва г-н Бойко Коцев, г-жа Мая Цанова – главен секретар на Областна администрация на Софийска област, г-н Кирил Мазнев – директор на Центъра на промишлеността, г-н Илиян Цонев – Ръководител на службата по търговско-икономически въпроси в българското посолство в Москва, кмета на община Горна Малина г-н Емил Найденов и г-жа Мая Велкова, началник отдел ТРСУ в Областна администрация на Софийска област. От руска страна на срещата бяха г-н Руслан Цаликов – заместник губернатор на Московска област, г-н Дмитрий Левченков – министър на инвестициите и иновациите на Московска област, г-н Иван Билава – ръководител на протокола на Губернатора на Московска област, Юрий Трофимов – председател на Правителството на Московска област и г-н Александър Конузин – главен консултант на Губернатора на Московска област. Основните теми, по които разговаряха двете страни бяха в областта на селското стопанство, производството на селско стопански машини, сътрудничество в областта на иновациите,  възобновяемите енергийни източници, създаване на логистичен център, съвместно с Центъра на промишлеността, културен обмен, сътрудничество в областта на образованието. Г-н Живков покани делегация от Московска област да посети България и Софийска област през пролетта на 2013 г. и тогава да бъде подписана Програмата за икономическо, научно-техническо и културно сътрудничество между Правителството на Московска област на Руската Федерация и Областна администрация на Софийска област, Република България за периода 2013-2015 година с отразените промени от срещата на 6 ноември 2012 г.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete