Петък, 3 Май 2024, 02:15

Областният управител Красимир Живков изпрати поздравителен адрес до всички общини

12 Октомври 2012, 10:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5967 0


По повод 12 октомври - Деня на българската община, Областният управител Красимир Живков изпрати до всички Общини в Софийска област  Поздравителен адрес.
В обръщението си до кметовете на общините, председателите и общинските съветници, служителите от общинските администрации Областният управител, Красмир Живков, казва:
С искрено уважение и от сърце  ви поздравявам с Деня на българската община, който отбелязваме за четиринадесети път на 12 октомври 2012 година. От името на Областната администрация на Софийска област и лично от мое име.
Празникът е повод да ви пожелая здраве, творческо вдъхновение и енергия за много професионални и лични успехи.
Местното самоуправление води началото си още в древната история на нашата държава, а българската община е е постоянен процес на приемственост и развитие. Поколения наред са вграждали по нещо от себе си през годините в каузата на местната демокрация. Стъпквайки здраво на добрите резултати от труда на вашите предшественици, главната ви задача като органи на местната власт – общински съвет и кметове, е да ги обогатите  и завоювате своите собствени победи и успехи.
Да си общински служител, кмет или общински съветник означава да не забравяте, че подобряването условията за живот в общините ни е вашето основно призвание, смисълът на дейността ви като местни и изборни представители. Вашата огромна отговорност – да оправдаете очакванията на съгражданите си за по-добър, по-достоен и подреден живот.
Пазете и развивайте единодействието на двата изборни органа на общината – общински съвет и кмет, в името на общата цел – ефективно и устойчиво развитие на вашата община. Стремете се към  непрекъснато повишаване на качеството на живот на вашите съграждани, което е смисълът и съдържанието на цялостната ви дейност. Разширявайте услугите за гражданите и подобрявайте тяхното качество, защото в близостта и неразривната връзка с гражданите се корени силата на местното самоуправление.
Всичко това е всекидневната ви отговорност, която, убеден съм,носите с чест.
Вярвам, че ще продължите да работите за утвърждаване ценностите на местната демокрация, за превръщането на  всичките 22 общини на територията на Софийска област в равностоен партньор и конкурент на европейските. Това е залогът за устойчиво и европейско развитие на българските общини, от който се нуждае обществото ни, защото силната местна демокрация прави силна България и обединена Европа.
Честит празник!


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete