Петък, 26 Април 2024, 09:47

Медийни реакции след репортажа на Balkanec.bg за опасния мост; Какъв е отговорът на АПИ?

14 Декември 2022, 09:46
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 750 0


Репортажът на Balkanec.bg (вижте тук) за опасния мост над международния път Е80 провокира куп медийни реакции и последващо отразяване на проблема. В сутрeшния блок на btv беше излъчено интервю с кметовете на общините Божурище и Костинброд, както и с кметовете на населените места от двете страни на моста - Храбърско и Петърч.

„Мостът е изключително важен за двете общини. До АПИ пишем през три месеца. От тук ежедневно минават десетки тежкотоварни автомобили и жители от двете общини“, заяви Трайко Младенов, кмет на община Костинброд.
Георги Димов, кмет на община Божурище споделя: "Крайно време е АПИ да осъществи спешен ремонт на моста".

След запитване от Balkanec.bg към АПИ получихме и техния отговор по темата:

Мостовото съоръжение e на общинския път Петърч - Храбърско и преминава над път I-8 Калотина - София. Парапетът на съоръжението е съборен от пътно-транспортно произшествие през юни т. г.

Съгласно Закона за пътищата, ангажиментът за поддържането и ремонта на надлеза е на съответната община - в случая община Божурище. Тъй като съоръжението е над път, част от републиканската пътна инфраструктура, Институтът по пътища и мостове към Агенция „Пътна инфраструктура“ е извършил оглед и е издал предписания за нужните ремонтни дейности. За възстановяване на надлеза е необходимо изграждане на тротоарна конзола, нов тротоар, върху който следва да се поставят ограничителни системи, стоманен парапет и мрежи.

Представители на Областно пътно управление - София са провели среща с кмета на Община Божурище. На общината са предоставени бетонови елементи тип „Ню Джърси“, с които тя е изпълнила временно обезопасяване на моста.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete