Петък, 19 Април 2024, 17:52

Мирослав Найденов хвърли бомба: Всички министри подслушвани. Цветанов, слез от политическата сцена!

25 Април 2013, 08:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3611 6


Категорично смятам, че незаконно съм подслушван 3 години и половина от МВР, заяви пред бТВ бившият земеделски министър Мирослав Найденов. МВР по времето на кабинета „Борисов" масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството. Целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов, сказа още Найденов..

Министрите знаели за това. Когато искали да си кажат нещо тайно, оставяли джиесемите си в съседната стая и пускали високо телевизора. Найденов си говорил за подслушването и с Росен Плевнелиев - и той бил сред контролираните. Трайчо Трайков бил строго контролиран след уволнението си да не би да постъпи като Найденов и да се разприказва.  

Също като бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров и Найденов изпратил семейството си в чужбина, защото се страхувал от тормоза на МВР. Да не казвам, че се страхувам за живота на децата си, каза Найденов. Опиеративни работници от МВР се разхождали край дома му и показвали снимката му, все едно съседите не го познават. Това било с цел сплашване. 

Относно делото, което се води срещу него, Найденов припомни, че то е заведено през 2009 година и е държано до сега, за да бъде активирано по време на предизборната кампания. Мотивите са странни, за намерение на даване на подкуп и то към мой подчинен за връщане на ДДС. А министерството на земеделието не връща ДДС. Оказвал съм бил влияние за обществена поръчка в полза на фирма, която е загубила търга, коментира Найденов. Той смята, че това дело е задържано нарочно и е активирано точно сега именно от Цветан Цветанов.

Подслушването е нещо, което със сигурност не трябва да се случва и Цветанов трябва да слезе от политическата сцена и да изчисти името си, категорично заяви Найденов. Така влачиш партията си и държавата си надолу. Ако прокуратурата продължаваше да слугува на МВР, аз нямаше да изляза сега и да говоря, но сега имам смелостта да го направя. Трябва да дам кураж и на останалите, които искат да говорят. Борисов не знаеше какво ще кажа днес, но имах моралното задължение да го кажа, каза Найденов. Той смята, че сега и другите министри ще проговорят. Той нарече пжодслушването политическо мракобесие.

Найденов подкрепи думите на Емил Димитров, че Цветанов е отстранил всички близки до Бойко Борисов. Ако не подкрепим прокуратурата, ако не кажем "царят е гол" ще продължи това политическо мракобесие. Ако страхът витае няма да се оправим, има хора в тази партия, които работят от сутрин до вечер, и аз съм работил за тази партия, каза той.

Когато БСП извади моето дело, никой не попита как това дело се разсекрети и стигна до някой, който може да го чете. Отначало дори не искаха да ме запознаят с материалите по делото. Опитът да бъда набеден и дискредитиран идва от Калина Илиева, която с измама и фалшива диплома стана шеф на ДФ "Земеделие". Има запис, от който става ясно, че тя говори с някой да свидетелства срещу мен. Прокуратурата да каже защо ги няма тези записи.

Цветанов и всички висшестоящи знаеха за този запис. Не мога да си отговоря защо тогава делото стоя и чака толкова време да бъде активирано. Практически опозицията го активира, но те нямат юридическите лостове - направил го е някой с по-голяма от министерската власт - вицепремиер, премиер, председател на НС, президент.

Вярвам, че Борисов няма нищо общо. Изключвам и президента. Имах сложни отношения с Дянков, но те не бяха лични. Той е имал влияние да направи нещо такова.



Източник: 24chasa.bg

Ключови думи: Избори 2013

Подобни новини

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Април, 12:12

    Помияри!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: гост 25 Април, 12:53

    тоя защо не хване Емил за ръчичка и да си идат при семействата,какви циркаджии само,незнам какъв човек трябва да си за да стигнеш до тук

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Април, 13:18

    След тези разкрития Боко трябва да се разграничи и отсвири Цв.Цв.Освен този да има нещо с което да го държи изкъсо и Боко да не смее.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: гост 25 Април, 13:32

    май повечето като ги слушам тъкмо това целят-да го няма нито Цветанов,нито Борисов а ако може и Калин Георгиев, а до изборите не се знае още кой

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: подлеците 25 Април, 13:34

    Този играе ролята на камикадзе, трябва време за да се разбере защо и кой го кара да излиза по БТВ? Като се има предвид, че Мършата и други като него са назначавани на различни позиции, подвеждайки Борисов - той е разчитал на дадената дума на "ходатайстващия", до момента трима вече са отпаднали прибавяме и двамата-милиционери от президенството, които трябваше да защитават държавата- за това са обучавани но забравили или не, и останалите които в момента се чудим кога някой от тях ще активират- има време до датата на изборите, но те ще бъдат свалени от ГЕРБ ако бъде управляваща партия-оценката им е дадена. Дали този вариант ще успее, зависи от получаването на изпреварващата информация и свързаната реакция за последващите събития.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: ГРЪКА 25 Април, 15:37

    НЯМА ДА МИ ОБИЖДАТЕ БРАТОВЧЕДИТЕ ( МРЪСНИ И ДОЛНИ КОМУНИСТИ защото не знаете какьв АПОКАЛИПСИС ви ОЧАКВА след 12 05 2013 год . УСПЕХ на ПАРТИЯ Г Е Р Б . 8) 8) 8) :) :) :) :D :D :D :D :P :P :arrow: :arrow:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete