Понеделник, 29 Април 2024, 02:46

"На лъжата краката са къси, г-н президент!", скочиха от РЗС

30 Март 2013, 20:40
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1859 0


Във връзка с изявлението на президентската администрация по повод вчерашната пресконференция на РЗС, Политическият съвет на партията заявява, че действително би било добре президентът да организира обучение по конституционно право, на което обаче да присъстват основно представители на президентската администрация и членове на служебното правителство.

Юристите на РЗС дори имат готовност да изнесат безплатен курс с надеждата, че гафовете на президентската администрация значително ще намалеят, тъй като това е институцията, която носи най-голямата отговорност за държавата в следващите месеци.

Приветстваме заявената готовност на Прессекретариата на президентската администрация да отговаря на всякакви въпроси, твърдят от партията на Яне Янев и затова щели да си позволят да зададат следните:

Защо декларациите за конфликт на интереси на министрите от служебното правителство са с изходящ, а не с входящ номер на президентството?

Кой и защо постави фалшивия щемпел и в колко часа и на коя дата декларациите са качени на сайта?

Ще потърси ли отговорност президентът на назначения от него министър Асен Василев по повод факта, че не е описал в декларацията си, че е президент и съдружник в компанията Everbread?

От РЗС настояват Росен Плевнелиев да даде конкретен и ясен отговор на тези въпроси, а не да се крие зад витиеватите фрази на администрацията си, която антидатира декларациите на министрите.

На лъжата краката са къси, г-н президент!, предупреждават от партията. Администрацията, която монтира фалшива снимка в новогодишното Ви обръщение, сега удари незаконно изходящите номера на входящите министерски документи с цел да прикрие истината, категорични са хората на Яне Янев.

Това е престъпление без давност, за което вие носите отговорност, г-н президент, продължават с обръщението към Плевнелиев от РЗС.

РЗС внесоха вчера два сигнала в прокуратурата, касаещи министри от служебното правителство. Единият засяга всички членове на кабинета, а другият – конкретно министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев.

По данни на РЗС всички министри от служебното правителство са попълнили декларации с невярно съдържание. Те закъснели с предоставянето на декларациите си за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, попълнили ги със стара дата на 21 март и поради липса на свободни входящи номера за предходни дни в администрацията на президентство им сложили изходящи номера.

Остри критики бяха отправени и към министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев, който по данни на РЗС, набавени от Търговския регистър и сайта на компанията, на която е съосновател, все още се водел неин президент.

От своя страна администрацията на президента не остана длъжна на РЗС и изрази готовност да организира съкратен курс по конституционно право за всички политици и кандидат-депутати.

Това ще им помогне да бъдат максимално компетентни и коректни занапред при боравенето с текстове от Конституцията, свързани с правомощията на държавния глава да налага вето или да издава укази за обнародване на закони, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Източник: http://dnes.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete