Неделя, 5 Май 2024, 19:52

Премиерът Бойко Борисов ще открие първото регионално депо за битови отпадъци, изградено с европейски средства

1 Ноември 2012, 15:11
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4409 19


Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще открият утре, 2 ноември, в Ботевград първото регионално депо за битови отпадъци, изградено по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Депото ще обслужва 56 000 души от общините Ботевград, Правец и Етрополе и е част от системата за управление на отпадъците на регион Ботевград. До средата на следващата година ще бъде пуснат в експлоатация и другият елемент от системата – центърът за рециклиране.
Регионалната система за управление на отпадъците е първата от общо 23, които трябва да бъдат изградени с европейски средства. Тя е на стойност 14,4 млн. лв., като 2,1 млн. е националното съфинансиране.
След като е готова основната инвестиция на системата - регионалното депо, трите общини ще могат да ликвидират и почистят нерегламентираните малки сметища на своите територии. Центърът за рециклиране се финансира чрез публично-частно партньорство между общината и частен инвеститор. С въвеждането му в експлоатация 80% от постъпилия отпадък ще се насочва за рециклиране и преработка и едва 20% ще отива на депото.
По приоритетна ос 2 на ОПОС „Подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране на отпадъци” са договорени общо над 575,7 млн. лв., от които са изплатени 89,2 млн. лв. В изпълнение са 14 договора за изграждане на регионални системи за управление на отпадъците на обща стойност 562,3 млн. лв. В етап на оценка са шест проекта - на регионите Бяла, Велико Търново, Добрич, Панагюрище, Плевен, Хасково.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: регионално депо

Подобни новини

Коментари (19)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 15:53

    е хубаво , ама като бойко борисов и нона караджова го откриват , нека да поискат разрешението за ползване , за да не се излагат да откриват нещо , което не е разрешено по законовия ред

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 15:56

    БРАВО,БРАВО БОТЕВГРАД ДА ВИ ВИДИМ СЕГА КЪДЕ БЯХТЕ КОГАТО ТРУДОВЕЦ СЕ БОРЕШЕ?! СЕГА ЩЕ ВИ ОБГАЗЯВАТ НЕ САМО ОТ СХК? НО ТОВА Е ПО ЛОШО, ЗАЩОТО В ПОВЕЧЕТО ВРЕМЕ ЩЕ БЪДЕ СКРИТО БИОГАЗОВЕТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ ОТДЕЛЯТ НЯМА ДА БЪДАТ ПОД ФОРМАТА НА ДИМ А НА РАДИО АКТИВНИ КЛЕТКИ Р А К !!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 16:04

    ТРУДОВЕЦ ОСТАВА СКРИТ ОТ МОГИЛАТА НИЩО, ЧЕ Е НА НЕГОВО ЗЕМЛИЩЕ. НАЙ ВЕЧЕ ВСИЧКО ЩЕ ОТИВА КЪМ БОТЕВГРАД. А УТРЕ РОДИТЕЛИ ОТ БОТЕВГРАД СИ ПУСНЕТЕ ДЕЦАТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ, ЗА ДА ГИ ЗАВЕДАТ ДА ПЕЯТ, А МОМИЧЕТАТА ОТ ТРУДОВЕЦ С ВЕСЕЛА БОЖКОВА ДА ТАНЦУВАТ И ПОДНАСЯТ ХЛЯБ!!!ЗА ЦЕЛИЯТ РАЙОН Е МНОГО ЛОШО!В СКРАВЕНА КАК ЩЕ БЪДЕ ВОДАТА!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 16:06

    ЗА НОВАЧАНЕ ПАЛАТИ И ЖП ЛИНИЯ, ПЕЧАЛБА И ЧИСТ ВЪЗДУХ, А ЗА БОТЕВГРАД БОКЛУЦИ!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 16:11

    Супер, мажоретките тренират, защото след година, няма да имат въздух да играят. Дано и най-малките мажоретки отидат.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 16:16

    ПЪТЯТ Е ОТКЪМ ПИКА, А ПИКА ОТКЪМ БОТЕВГРАД ОТ ТАМ ИМА НАЙ ДОБРА ВИДИМОСТ!САМО БРОЙТЕ КАМИОНИТЕ, ДОКАТО СТЕ НА БАЛКОНА И ОТВАРЯЙТЕ ШИРОКО ПРОЗОРЦИТЕ И ВДИШВАЙТЕ ДЪЛБОКО ОСОБЕНО, КАТО ПАДНЕ МЪГЛАТА.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 16:16

    СУХОДОЛ СЕ МЕСТИ В БОТЕВГРАД!!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 16:20

    РАК РАК РАК РАК РАК РАК РАК РАК РАК !!!!!!!!!!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 16:24

    Перфектно, утре 3 рейста тръгват от ботевград, за да има хора на сметището. Зад читалището всички пенсионери, по 30лв на ръка. За да може Бойко като дойде да види хората как се радват.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 16:59

    Да идем утре всички и да провалим откриването, да напишем долу Бойко и да разрине тая общинска паплач.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (215)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete