Неделя, 5 Май 2024, 20:54

Утре откриват новото депо

1 Ноември 2012, 15:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3787 5


Утре от 10.00ч. ще започне официалното откриване на Регионалното депо за неопасни битови отпадъци в местността „Могилата” в землището на с. Трудовец. Три  дни преди събитието е назначен и директор на Общинското предприятие „Регионално депо за неопасни отпадъци”. Това е Мичло Илчев, който със  заповед на кмета на общината Георги Георгиев встъпва в длъжност от 30-ти октомври. Трудовият му договор е за срок от 6 месеца.  Преди това две години той бе управител на Автогара Ботевград – от октомври 2010г. до 29 октомври 2012г. Мичло Илчев е с висше икономическо образование и също е работил в частния сектор.
Създаването на общинско предприятие „Регионално депо за неопасни отпадъци” бе определено с решение на Общинския съвет на 19-ти октомври. Депото ще започне да функционира след като бъде открито и започне да работи депото за сепариране на отпадъците, намиращо се между старото сметище и регионалното депо. „Боклукът, който не може повече да бъде преработван там, ще бъде изпращан за запръстяване и именно затова се води депо за неопасни отпадъци”, обясни директорът Илчев. До 10 дни ще бъде назначен и вторият служител в общинското предприятие, каза още той. Това ще бъде лаборант-химик. Илчев не се ангажира да съобщи точна дата, в която регионалното депо ще започне същинската си дейност. Вече са закупени и чакат да влезнат в експлоатация три коли на предприятието. Това са товарен самосвал  на марката „Рено”, който ще извозва пръст за запръстяване на отпадъците, багер „Хидромек” и пикап „Great Wall Steed” 5.

Припомняме, че на извънредна сесия  24 общински съветници гласуваха 76 600 лева общ бюджет на новосъзденото предприятие за 2012 г. 64% от годишната издръжка ще се осигуряват от бюджета на Община Ботевград, а останалите 34% от общините Правец и Етрополе. Един милион и 500 хиляди лева са вложени в закупуването на модерна техника за ежедневно загробване на неопасните битови отпадъци, съобщи тогава градоначалникът.

Структурата на общинското предприятие ще се състои от  9 души- директор на депото,  лаборант-химик, оператор на компактор, оператор на комбиниран багер (булдозер), шофьор на самосвал, шофьор на пикап, механик по поддръжката на електро и ВиК частите, работник по измиване на контейнерите и общ работник. Фирмата, която ще охранява депото е "Барези 1" ЕООД.
Изграждането на регионалната система за управление на отпадъците  се осъществява по европейски проект за 17 508 571 лева, който е реализиран със 7 месеца по-рано.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: регионално депо

Подобни новини

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: gotin 1 Ноември, 15:37

    mnogo iako bravos

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 16:29

    Нали бяха 13 милиона, сега станаха 17, явно на някой не са му стигнали по веригата парите.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 18:26

    Малеее как ядем европарите, вместо в нещо смислено да се инвестира, ние известираме в земята. Излагация пълна

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 22:12

    Този директор на депото е много некомпетентен. " „Боклукът, който не може повече да бъде преработван там ...". Нищо няма да преработва боклука. Такава система НЯМА :x

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 19:18

    ama.kakvisa.tea.stari.obiaviiiiiiiiiiiii.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (216)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete