Неделя, 19 Май 2024, 22:01

Решение на ДК към БАФЛ по повод жалба на ФК "Мургаш"

7 Май 2015, 13:00
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2980 53


Решение на ДК към БАФЛ по повод жалба на ФК Мургаш от 04.05.2015г.

Уважаеми футболисти от “Мургаш“, с учудване приехме вашата жалба и ще обясним по-надолу причините за това:

След срещата между „Върколаците“ и “Север“ бе обявено, че отборите ще доиграят мача със същите състави, но в следващите кръгове констатирахме следния факт: Задължително условие преди всеки мач е попълването на съдийски протокол с имената на футболистите, които ще играят във футболната среща. На вашия протокол в мача срещу Върколаците вие не сте попълнили имената на състезателите а фигурират думите “По списък“. Това е недопустимо по следните причини:
1. Това е официален мач и не може да не се знае кои състезатели играят.
2. Това значи, че ваши състезатели могат по всяко време на мача да пристигнат и да се включат в него, докато при противниците това е невъзможно.
3. Така написано всичките ваши състезатели могат да играят в мача, а на противника само изброените в списъка.
4. При съмнение за нередовен състезател, как може да се докаже, че той е играл във вашия отбор след като ги няма имената. При служебната ви победа срещу Племакс не фигурира нито едно име в съдийския протокол, като дори противниците, които не са играли са написали състава си.

След въпросния мач срещу Върколаците спечелен от вас, съперниците ви поискаха да спечелят служебно мача за което имаха основание. В духа на феърплей ние организаторите отказахме да решим по този начин шампионата. Вашия капитан бе уведомен, че за да бъдем коректни и другите състави в шампионата ще ползват тази “привилегия“ въпреки, че попълват съдийските протоколи ще могат да играят с пълните си състави. В този смисъл при доиграването на срещата между “Север“ и “Върколаците“ се използваха пълните състави на двата отбора, без получилите червени картони. И двата капитана на отборите в този мач бяха уведомени поне 10 дни преди срещата.

В следствие на казаното до тук ДК взе решение с 2:1 гласа /Николай Иванов беше против/ да НЕ УВАЖИ жалбата ви по следните причини:

1. Създаден е прецедент и то от вашия отбор, и за да не ви накажем вас го ползват всички отбори в лигата.
2. Съдийските протоколи се съхраняват на стадиона, за да са общодостъпни при нужда, но поради факта, че отборите могат да играят “по списък“ те се ползват само за статистика като картони и голове, така че няма защо да се манипулират.
3. Капитаните и на  двата отбора в последния мач м/у „Север“ и „Върколаците“ са уведомени, че могат да доиграят мача с пълните си състави и те се възползваха от това.
4. Смятаме, че за поредна година в края на сезона вместо битките да се решават на футболния терен се търси вина и оправдание в организаторите, съдиите, другите тимове за неуспехи на определени отбори. Надяваме се тази тенденция да приключи в най-скоро време.
В заключение резултатът от мача Върколаците - Север остава 3:1

07.05.2015
Ботевград

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2014

Подобни новини

Коментари (53)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete