Четвъртък, 19 Септември 2024, 04:15

Стартира 20-та юбилейна учебна година в "Марконис"

16 Септември, 15:53
(3) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 583


На 15 септември официално бе даден стартът на 20-та учебна година в Езиков център „Марконис”.
Тържествената церемония започна с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Ловчанския Митрополит Гавриил, Епископ Михаил и Архиерейския наместник Отец Борис.
Негово високопреосвещенство отправи благопожелания и благословения към учителите и учениците в езиковия център. Той благослови новата учебна година в "Марконис".

Под звуците на химна на България, на Обединена Европа и на „Марконис”, в изпълнение на Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова, бяха издигнати знамената.

Управителят на Езиков център „Марконис” д-р Николай Николов приветства присъстващите на празника, след което прозвуча и първият училищен звънец, който даде началото на новата учебна година.

Д-р Николов съобщи с гордост, че през изминалата учебна година възпитаниците на „Марконис” са заслужили 117 международно признати сертификати. Оценките между Много добър – 5 и Отличен – 6 са малко над 80%. Общият брой на получените международно признати сертификати на Кеймбридж и Пиарсън от създаването на езиковия център до момента е 1792.

На сцената бяха поканени преподавателите в „Марконис”: Цецка Кирилова, Славка Катранджиева, Радка Иванович, Изабела Кирилова, Йоана Методиева, новият член на преподавателския екип - Силвия Дончева, Келса Смит, Поля Николова - офис асистент, както и Димитрина Златева - представител на Кеймбридж и мениджър в АВО - изпитен и езиков център София - платинен отворен изпитен център за изпитите на Университета Кеймбридж.

„Докато се подготвях за откриването на новата 2024/2025 година си мислех за учениците, които ще имам удоволствието да обучавам тази година. Това ме накара да се замисля за бъдещето на моите обучавани, за което ще ги подготвим. Мисля си за света, който ще оставим за тях. Имайки предвид всичко това, аз съм подготвила теми, които вярвам, че ще вдъхновят нашите обучавани. Надявам се, че това ще ги мотивира, амбицира и възхити да бъдат търсещи и любознателни, да бъдат дейни, и се надявам, че ще ги вдъхнови да бъдат щастливи. Преди всичко се надявам да ги вдъхнови да бъдат отговорни граждани на света. Имайки предвид всичко това, моят езиков център "Native connections" дарява 800 книги на библиотеката на „Марконис”.” – Това каза Келса Смит в своето обръщение от сцената и отправи най-добри пожелания за прекрасна учебна година.

Специална изненада за гостите бе фолклорна китка в изпълнение на Професионален ансамбъл „Български ритми” - София с хореограф Радослав Тодоров.
Музикална изненада поднесоха и мажоретките от мажоретния състав при НЧ „Христо Ботев 1884” с художествен ръководител Иванка Христова.

Сертификатите на Кеймбридж от най-високите нива бяха връчени от управителя на Езиков център „Марконис” д-р Николай Николов и специалния гост Димитрина Златева от АВО - изпитен център София. Сред отличените обучавани бяха две млади дами, които получиха най-високото ниво С2.

Традиционно празникът завърши с кръшно дунавско хоро.

На 30 септември предстои откриването на учебната година в новия клон на „Марконис” в град Етрополе.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (248)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete