Неделя, 28 Април 2024, 22:57

Цветан Цветанов за това готов ли е щабът на ГЕРБ с листите

23 Март 2013, 10:26
(0) (0)
България - Политика
Прочетена: 2176 0


Цветан Цветанов – зам.-председател на ГЕРБ, в интервю за предаването „Факторът Кошлуков” на ТВ7

Водещ: Добро утро казвам на министър Цветанов, министър в оставка вече и шеф на предизборен щаб.
Цветан Цветанов: Отдавна вече реално осъществена оставка.
Водещ: Точно така. Понеже говорим за щаба, искам да ви попитам как се чувствате сега, когато работите със структурите от страната, когато готвите изборите? По-леко ли ви е сега откакто когато бяхте министър?
Цветан Цветанов: Е, много по-леко е, защото няма обичайните произшествия, които стават ежедневно в страната и всичко това, което имаше като разговорите с директорите на областните дирекции, с главния секретар, с директорите на главните дирекции. Но пък сега в момента основната ни цел е подготовката за предстоящите избори и срещите, които провеждаме с всички общински ръководители, областни ръководители и кметове, за да може действително да имаме листи, които да отговарят на това, което /…/
Водещ: За това ще поговорим, имаме и вашите критерии за листите. Но преди това да ви попитам на предните избори хванахте бас с премиера Борисов, че са ако над 100 депутатите, той ще ви купи часовник. Готов ли сте да повторите тоя бас?
Цветан Цветанов: Ние си имаме договорка с него за пореден часовник.И аз съм убеден, че от това, което ще направим на изборите, смятам, че ПП ГЕРБ ще има над 100 депутата.
Водещ: Над 100 сега, при тези условия?
Цветан Цветанов: Да, при тези условия.
Водещ: Бас сте хванали, да не върнете стария часовник.
Цветан Цветанов: Още преди два месеца сме хванали този бас.
Водещ: Говорейки за изборите, искам да ви покажа това, което каза г-н Станишев, лидерът на БСП, и съмненията за фалшификация. Знаете тезата опозицията доста време ви обвинява, че има опасност от фалшификация на изборите. Не знам сега какъв е вариантът, когато вече не сте министър, просто шеф на щаб, но ето какво каза Станишев:
Сергей Станишев : Ако е толкова ценен експерт г-н Константинов, г-н Цветанов толкова го брани и защитава, аз казвам, когато толкова се хвърлят в негова защита, има нещо гнило. Няма как. Това означава, че готвят фалшификация на изборите. Това е ясно заключение. И манипулация на резултатите. Как може едва ли не цялата държава да обсъжда един толкова на пръв поглед елементарен въпрос.
Репортер: Аз ще ви върна към думите на г-н Цветанов от днешния ден. Той попита вие на какво основание сте назначили Азер Меликов в „Информационно обслужване”, с какви професионални аргументи.
Сергей Станишев: Г-н Цветанов има да си говори с главния прокурор по своите неща. Изобщо нямам намерение да го коментирам.

Цветан Цветанов: Видяхте какъв беше отговорът, когато беше зададен въпросът за Азер Меликов. Що се касае до проф. Константинов, да си призная честно, аз никога не съм водил разговор с този човек.
Водещ: Не сте…
Цветан Цветанов: Не, никога досега не съм се виждал с проф. Константинов, дори не съм водил разговор, дори не съм го и поздравявал, защото не сме имали повод някъде да се засечем, дори в студиа. Но това, което имам като поглед над неговите професионални качества, от всичко това, което съм наблюдавал през последните 20 години…
Водещ: С това се занимава 20 години?
Цветан Цветанов: … смятам, че това е един безспорен капацитет и авторитет. Докато Азер Меликов, на въпроса, който му зададох на Сергей Станишев, е много близък негов личен приятел. И какви са неговите професионални качества, дори и етични, за да бъде в „Информационно обслужване” на тази позиция, на която е в момента проф. Константинов.
Водещ: Който подаде оставка.
Цветан Цветанов: Вие видяхте, че проф. Константинов показа една изключително доблестна постъпка. Но смятам, че в момента ние загубихме един капацитет. Не ПП ГЕРБ, българското общество и всички парламентарно представени партии и всички партии, които участват в изборите. Ние трябва да ползваме тези капацитети.
Водещ: Кажете има ли съмнения, сега вече не сте вътрешен министър, опозицията казва, че вътрешният министър прави избори, страшно, МВР-то ще влезе, сега вече не сте.
Цветан Цветанов: Г-н Кошлуков, когато една партия има вътрешнополитически проблеми, разбира се, че трябва да изнесеш проблема някъде навън, някъде да стреляш по посоки, които всъщност да те изведат от вътрешнополитическите ти проблеми.
Водещ: Смятате, че това прави Станишев?
Цветан Цветанов: Разбира се, че това прави Станишев. Защото нека да си припомним как ПП ГЕРБ или нашият лидер е участвал в местните избори 2005 г. Защото, когато бяха частичните избори, вие знаете какви бяха резултатите от социологическите изследвания тогава. Тогава премиерът Борисов, който кандидатстваше за кмет на София, без партия, а само с личността си, без никакви комисии, без никакви подготовки за избори спечели убедително 70:30 спрямо кандидата на БСП.

Източник: Агенция Фокус

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete