Вторник, 7 Май 2024, 11:16

Веселин Божков: От 15 жалби до КРС, 3-4 от тях са свързани с действията на фирмите, събирачи на дългове към мобилните оператори

6 Август 2012, 18:48
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3120 1


От всеки 15 жалби, подадени до Комисията за регулиране на съобщенията, 3-4 от тях са свързани с действията на фирмите, събирачи на дългове към мобилните оператори, заяви Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията. Според него хората не са информирани достатъчно за регламента на действие на тези фирми. „Тенденцията за порочност в тяхната работа е тревожна и трябва да бъде прекратена”, заяви Веселин Божков.
„Комисията за регулиране на съобщенията играе ролята на медиатор, но при констатиране на нарушения в дейността на фирмите, събирачи на дългове на мобилни оператори, тя ще сезира Прокуратурата”, заяви Божков. Според него не е нормално клиент, който има задължение към мобилен оператор от 15 лева, да се окаже след две години, че дължи 715 лева.
„Мобилните оператори трябва да спазват принципите на лоялната конкуренция и на добрите европейски практики”, каза още Веселин Божков. В противен случай, те губят част от потребителите си, категоричен беше той.

Източник: Агенция Фокус

Ключови думи: Веселин Божков

Подобни новини

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete