Понеделник, 29 Април 2024, 03:11

Високопоставен скаут пристига за Чочев от Чавдар Етрополе

26 Октомври 2012, 13:47
(0) (0)
Етрополе - Спорт
Прочетена: 3649 3


Високопоставен скаут пристига днес в България, заради нашумелия младежки национал Ивайло Чочев от Чавдар (Етрополе). 19-годишният капитан на етрополци не спира да бележи от началото на шампионата в Б група, като дори вкара гол при официалния си дебют за младежите срещу Люксембург. А всъщност е халф.

Изявите на Чочев вече изнервиха доста отбори от Континента, като освен пристигащия днес от известен клуб във водеща футболна страна от Европа, отсега за след две седмици са заявили интерес скаути от друг клуб от известна футболна държава.

Любопитен детайл за Ивайло Чочев е, че той не се вписва в профила на типичния съвременен футболист. Преди да се концентрира и да премине във футболната академия в Етрополе, халфът е бил ученик в математическа гимназия в Плевен. След като завърши гимназията в Етрополе през тази година Чочев бе приет за студент във Великотърновския университет "Кирил и Методий", а веднага след гола си при гостуването на Видима-Раковски в неделя успя да вземе в движение и изпит по информатика.

Майката на Чочев в събота има рожден ден и играчът има двоен повод за максимална мотивация за изява срещу силния тим на Банско.

Вече и водещи отбори от А група започват да наострят уши. засега се правят само сондажи за възможностите чрез агента на играча Петьо Костадинов-Полковника, който и е главен промоутър на клуба зад граница и координатор на целия процес на партниране с клубовете.

Интересът към възпитаниците на академия "Христо Стоичков" в Етрополе започна да се превръща в интензивен и непрекъснат процес. На 3 ноември, за тежки тестове в двукратния еврошампион Нотингам Форест, заминава играч от по-младата генерация. Той бе харесан лично от Ник Маршал. Директорът на академията и член на Борда на директорите на "Сити граунд" бе на визита в Етрополе точно преди две седмици.

В рамките на следващите дни се очаква окончателно да бъде уточнен период за тестове в елитен италиански тим на трима юношески национали на Чавдар.

Източник: prosport.bg

Ключови думи: Ивайло Чочев

Подобни новини

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete